Докторът на физико-математическите науки, сътрудник на Лабораторията по слънчева астрономия

...
Докторът на физико-математическите науки, сътрудник на Лабораторията по слънчева астрономия
Коментари Харесай

Учен предупреди за активизиране на слънчевите изригвания

Докторът на физико-математическите науки, помощник на Лабораторията по слънчева астрономия към Института за галактически проучвания на Руската академия на науките и Института по слънчево-земна физика, професор Сергей Богачев от РАН предизвести за увеличаване на слънчевата интензивност и увеличение на броя на слънчевите изригвания.

По думите му, през последните две седмици броят на слънчевите изригвания се е нараснал. През втората седмица на септември броят на изригванията е повишен съвсем 2 пъти спрямо първата седмица.

Както означи ученият, основава се усещането, че Слънцето задържа част от силата и интензивността ще доближи своя пик напролет на идната година. В същото време Богачев изясни, че думите му не са прогноза: актуалните научни модели на магнитни стихии могат да дадат точна информация за три дни най-много.

" Ние следим увеличение на слънчевата интензивност. И удостоверяваме, че максимумът й към момента не е доближат, той занапред следва.Като цяло есента се чака да бъде дейна, би трябвало да чакаме...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР