Доктор психиатър-нарколог от най-висока категория Алексей Казанцев говори за това

...
Доктор психиатър-нарколог от най-висока категория Алексей Казанцев говори за това
Коментари Харесай

Нарколог съветва как да намалим вредата от алкохола по празниците

Доктор психиатър-нарколог от най-висока категория Алексей Казанцев приказва за това по какъв начин да пием алкохол по празниците без да навредим на здравето си. 

Експертът означи, че лекарите не предлагат да се пие алкохол. Според него по-рано те са се придържали към правилото за “безопасната норма ”, само че в този момент това не е по този начин. Той прикани да не се пие алкохол, само че в случай че човек въпреки всичко ще пие, това би трябвало да става по избрани правила.

На първо място, Казанцев означи, че не би трябвало да пиете газиран алкохол, както и алкохол, разбъркан със сладка сода или сладко газирано безалкохолно. Факт е, че махмурлукът, в резултат на сладостен алкохол продължава по-дълго, а въглеродният диоксид изостря този резултат. 

Наркологът предлага да имаме някаква физическа интензивност, с цел да не се напием елементарно. Той предлага да се разхождаме, да не седим единствено на масата, а да танцуваме до коледната елха. Към алкохола би трябвало да се хапва и храна богата на въглехидрати. Не бива обаче да е люто или мазно, с цел да не натоварва панкреаса.

Преди празника Казанцев посъветва сутрин да вземете противоположен душ и мултивитамини и никога да не пиете алкохол. 

/Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР