Доктор по политическите науки проф. Татяна Дронзина и политологът доц.

...
Доктор по политическите науки проф. Татяна Дронзина и политологът доц.
Коментари Харесай

Учени с отворено писмо, искат въоръжаване на Украйна: Запазвайки неутралитет, влизаме в света на диктатурата

Доктор по политическите науки проф. Татяна Дронзина и политологът доцент доктор Момчил Дойчев, съпредседател на " Атлантическия съвет ", излязоха с отворено писмо, в което упорстват страната ни да заеме позиция и да поддържа с военна помощ Украйна. Двамата са безапелационни, че с позицията на " неутралитет ", която страната ни заема, излизаме от демокрацията и мира и влизаме в света на диктатурата.

Вижте цялостния текст на писмото:

Отворено писмо /за подпис/

Учени срещу войната и съветската експанзия

Пред очите ни, през 21 век един народ се унищожава целеустремено и систематично с стандартни, фосфорни, касетъчни бомби. Целият цивилизован свят заема твърда позиция срещу съветската терористична война против Украйна. Дори неутрални страни дават военна помощ на борещия се против съветската експанзия украински народ. Русия бомбардира АЕЦ на 300 км от нас, а българските управляващи желаят да запазим неутралитет в тази война. А това не е единствено война разпалена от един диктаторски, сталинистко-фашизоиден режим против Украйна. Това е война против цивилизационния ред, против нашата демократична цивилизация.

В такава война няма и не може да има неутралитет – или си с агресора, или си с жертвата на експанзия, или си с враговете на цивилизацията, или си част от цивилизования свят. Запазвайки неутралитет, ние излизаме от света на демокрацията и мира и влизаме в света на диктатурата и войната, на експанзията и терора. Всеки неутралитет в такава обстановка е в действителност поддръжка за войната и за агресора. Повечето българи са срещу войната и поддържат Украйна, която се бори освен за своята, само че и за нашата независимост. Затова настояваме българското държавно управление да даде неотложно военна помощ на Украйна. Нека предоставим всичко, от което бореща се и за нашата независимост Украйна се нуждае. Така изпълняваме своя освен цивилен, само че и цивилизационен дълг.

Доц. доктор Момчил Дойчев
Проф. д.п.н. Татяна Дронзина
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР