Доктор Обри де Грей, съосновател на изследователския фонд SENS, е

...
Доктор Обри де Грей, съосновател на изследователския фонд SENS, е
Коментари Харесай

Учен сензационно: Вече е роден първият човек, който ще живее 1000 години

Доктор Обри де Грей, съосновател на изследователския фонд SENS, е коментирал казуса за биологичното стареене и е декларирал, че първият „ човек-милениум “ към този момент се е появил на бял свят, оповестяват международните издания.

Стареенето е главният зложелател на живите организми. Може да се тормозим за световното стопляне или замърсяването на околната среда, само че старостта е единствената „ обезпечена “ неволя, което ще застигне всеки от нас. Или пък не е по този начин?

Доктор Обри де Грей се занимава с търсенето на средство, което би избавило човечеството от биологичното стареене. Той е откровено уверен, че съществуването на свят, в който обвързваните с възрастта заболявания просто не съществуват, е действителност, която ни чака в близко бъдеще.

Ученият смята, че първият човек, който ще доживее до 1000 години, не просто ще се роди в някакво хипотетично бъдеще, ами към този момент е роден. Той също по този начин счита, че науката ще откри метод да усъвършенства качествено лечението, ориентирана към елиминиране на обвързваните с възрастта промени в тялото през идващите 20 години!

На пръв взор сходни изказвания звучат като научна фантастика, само че още през 2017 година учени направиха забележителен пробив в региона на проучванията на методите за битка със стареенето. Те даже откриха особено молекулярно съединяване, което оказва помощ на организма да се бори със стареенето.

„ Остаряването е камшик, който убива всеки ден 110 000 души по света. То ни предизвиква безчет премеждия и, обратно на общоприетото разбиране, ние можем да се борим с него, тъй като казусът е предразположен на научна и софтуерна интервенция “, разяснява Грей.

Според данните на Организация на обединените нации, до 2050 година броят на хората над 60 години ще се удвои и ще бъде към 2,1 милиарда души. Грей предлага да се сътвори мрежа от интернационалните клиники, които да се борят със стареенето, като учат следните седем съществени казуса:

- недоразвитост на тъканите

- ракови кафези

- митохондриални разновидности

- възстановяване на извънклетъчния матрикс (съвкупността от субстанции, заобикалящи клетките)

- извънклетъчни клъстери

- вътреклетъчни клъстери

- механизми на клетъчна гибел

Разбира се, най-важният проблем в тази тактика е голямото количество средства, които би трябвало да бъдат изразходвани даже за отчасти осъществяване на амбициозниje проекти.

Ако обаче учените съумеят да решат и поемат контрола върху най-малко някои от факторите от листата, тогава човечеството ще има късмет доста да усили своя живот.

Грей счита, че с цел да победят старостта, водачите на всички страни по света би трябвало единомислещо да поддържат самодейността, която той предлага и да се борят дружно с биологичното стареене - единствено тогава, съгласно него, в действителност ще имаме късмет, в случай че не за величие, то най-малко за напреднала възраст, лишена от заболявания.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР