Доктор Мария Николова се е специализирала в областта на храненето

...
Доктор Мария Николова се е специализирала в областта на храненето
Коментари Харесай

Доктор Мария Николова посочи витамина, който предпазва от 14 вида рак

Доктор Мария Николова се е специализирала в региона на храненето и здравната екология от 6 години насам. Нейните мнения нормално се смятат за безусловно сигурни и точни. Чаровната лекарка уточни за в. „ Живот без рак “ един витамин като основно средство да се предпазиш от подлата болест. Това е витамин D.

Според лекар Мария Николова, точно дефицитът на този витамин в човешкия организъм е главната причина за появяването на цели 14 типа рак. А той може да се набави доста елементарно, само че хората просто не употребявали предлаганите им благоприятни условия.

„ В България и като цяло в Южна Европа хората не се излагат задоволително на слънчева светлина. Тя не доближава до тялото им директно, а би трябвало да мине през облеклата, което убива съвсем цялата изгода от витамин D. Парадоксалното е, че на север хората доста по-малко се разболяват, макар че климатът е по-студен и няма слънце. Това е по този начин, тъй като те употребяват всяка опция за допир до слънчевите лъчи, до момента в който на юг сме привикнали със слънцето и се крием от него. “ – споделя лекар Мария Николова.

Разбира се, тя не твърди, че би трябвало безсистемно да се излагаме на директна слънчева светлина. Всяко нещо в превишени дози е нездравословно. Специалистката разкрива и различен метод, посредством който да получим витамин D. Това е посредством храненето. Той се съдържа в риба, мляко, месо, яйца. Може и посредством хранителни добавки или лекарства, само че авансово съветвани с доктор.

Доктор Мария Николова е уверена, че в случай че организмът няма недостиг на витамин D, то той ще избегне цели 14 типа рак. Сред тях са и най-разпространените като рак на дебелото черво, гърдата и на простатата. Освен това този витамин е добър предпазител и от сърдечносъдови болести и диабет.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР