Доктор Катрин Ву, водещ онколог в Бостънския институт за рака

...
Доктор Катрин Ву, водещ онколог в Бостънския институт за рака
Коментари Харесай

Разработват ваксини срещу рак, които отчитат ДНК на конкретния човешки тумор

Доктор Катрин Ву, водещ онколог в Бостънския институт за рака " Дана-Фарбър ", беше удостоена с премията Sjöberg на Кралската шведска академия на науките за новаторската си работа по основаването на персонализирани ваксини против рак.

Тази премия признава приноса й в проучванията на рака, предлагащ евентуално революционен метод за битка с това заболяване, оповестява CNN.

Традиционните способи за лекуване на рак, такива, като лъчева и химиотерапия, имат съществени ограничавания и постоянно повреждат хубавичко тъкан дружно с раковите кафези. Изследванията на доктор Ву се концентрират върху нов метод: създаване на персонализирани ваксини, съобразени с съответния израстък на всеки пациент.

Тези персонализирани ваксини са ориентирани към дребни разновидности вътре в раковите кафези, известни като неоантигени, които имунната система може да разпознае като непознати. Стимулирайки Т-клетките на организма да нападат тези неоантигени, имунизацията дейно образова имунната система да се бори точно с рака.

Изследванията на доктор Ву демонстрират обещаващи резултати в ранните стадии на клиничните изпитвания. Нейният екип...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР