Доктор Елхан Сюлейманов, личният лекар на лидера на Чечения Рамзан

...
Доктор Елхан Сюлейманов, личният лекар на лидера на Чечения Рамзан
Коментари Харесай

Личният лекар на Рамзан Кадиров изчезна. Вероятно е убит?

" Доктор Елхан Сюлейманов, персоналният доктор на водача на Чечения Рамзан Кадиров, е липсващ ", това написа украинската медия УНИАН.

" Медикът не се е повявал в общественото пространство от месеци. Последното му споменаване в публични източници е от ноември 2022 година в уеб страницата здравното министерство на самостоятелната република. " Във връзка с неговото персонално предпочитание министърът на опазването на здравето на Чечения лекар Елхан Сюлейманов е освободен от заеманата служба ", се показва на интернет страницата на ведомството ", добави изданието.

Според непосредствен на персоналния доктор на Кадиров дни преди изгубването Сюлейманов лекарят е правил медицински проучвания на ръководителя на самостоятелната република. " Той се обаждаше на сътрудници в Москва и обсъждаше здравословното положение на пациента си. След това медикът изчезна ", описа мъжът.

" По думите на събеседника на медията лекарят е очаквал покачване. Сюлейманов трябваше да стане заместник-министър на опазването на здравето на Руската федерация ", добави той.

Според медията най-вероятно Сюлейманов е бил погубен, с цел да не разкрие истината за здравословното положение на пациента си.

" Чеченските управляващи на всички запитвания на родственици, другари и познати на медика по отношение на Сюлейманов дават отговор, че лекарят е отпътувал за Баку, където се е отдал на научна активност ", уточни още УНИАН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР