Доколкото знам, до момента имаме екип от 13 планински спасители,

...
Доколкото знам, до момента имаме екип от 13 планински спасители,
Коментари Харесай

13 планински спасители с 5 обучени кучета тръгват за Турция, за да помагат на пострадалите от труса

" Доколкото знам, досега имаме екип от 13 планински спасители, включващи пет водачи на избавителни кучета, дружно с кучетата. Тръгва се с товарни самолети и с наши джипове, които евентуално ще бъдат натоварени в тях, с цел да можем час по-скоро да опитаме да помогнем на потърпевшите в прилежаща Турция.

От Планинската избавителна работа в Банско потегля още началникът въз основата Румен Байряков, както и двама сътрудници от Разлог с техните кучета. Аз също съм лидер на куче и ще вземам участие в задачата с моето куче.

 

За страдание, нищо положително не чакаме там. Да се надяваме, че ще успеем да помогнем. Със сигурност ще създадем каквото можем, което е по силите ни. Ще дадем всичко от себе си. Дано да успеем да помогнем ", уточни Атанас Уков.

 

Пожарникари и спасители от София, Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Монтана отпътуваха за Република Турция по-рано през днешния ден, където ще окажат помощ на сътрудниците си за справяне с следствията от тежкото земетресение, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 

В състава на модула са 58 чиновници от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията "  - всички те са с богат опит в задгранични задачи, минали са нужното образование и имат съответната подготовка.

 

На мястото на тръгване ст. комисар Красимир Шотаров, зам.-директор на ГДПБЗН, срещна пожарникарите и спасителите със заповедите им за командироване, маршрута на прекосяване и им организира къс инструктаж.

 

Колоната от профилирана техника ще пътува до мястото на произшествието около 1800 км на личен ход, прецизират още от Министерство на вътрешните работи. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР