Доколкото съм запознат, Никола Груевски не искал да влиза в

...
Доколкото съм запознат, Никола Груевски не искал да влиза в
Коментари Харесай

Бивш премиер на Македония не иска в затвора – имал да пише труд по икономика


Доколкото съм осведомен, Никола Груевски не желал да влиза в пандиза, защото декларирал, че трябвало да написа труд по стопанска система. Неговите съперници незабавно използваха случая, с цел да му кажат, че в пандиза ще има премного време, с цел да си го напише на мира. Това разкри журналистът Коста Филипов в утринния блок на Българска национална телевизия по отношение на решението на съда, което постанови някогашният македонски министър председател да влезе в пандиза за период от две години поради финансови злоупотреби.

,,Вече започнаха митинги в Скопие в поддръжка на Груевски. Според протестиращите правосъдната власт извършва политическа поръчка, тъй като закононарушението му е несъществено, тъй като ставало дума за закупуването на брониран първокласен автомобил за 600 000 евро за служебни нужди'', изясни той.

,,Всичко около този случай се трансформира в един безвкусен нрав, което е нещо всекидневно за Македония. Има хора, които смятат, че обвиняването за този автомобил е несериозно и присъдата от 2 години затвор е прекомерно огромна. Друга част от обществото пък просто желае да види Груевски в затвора'', добави журналистът.

По отношение на новото име на Македония Коста Филипов обясни, че сега тече един по-спокоен интервал.

,,Първо ще се разиска в комисиите, след това ще влезе за спор и в пленарната зала. Сега обаче се оформя и един спомагателен спор по отношение на настояванията на някои албански партии, които упорстват така наречен Охридския кротичък контракт да се включи в преамбюла, което би означавало повече права за албанците. Тоест те ще имат думата и за най-малкото зависещо от тях'', разяснява Филипов.

Накрая журналистът призна, че в Македония има известни опасения, че Гърция може и да не ратифицира контракта от Преспа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР