Доколко разбрах и ми е докладвано, на няколко пъти е

...
Доколко разбрах и ми е докладвано, на няколко пъти е
Коментари Харесай

Казусът с починалия в ареста мъж: Няколко пъти е влизано при него

Доколко разбрах и ми е докладвано, на няколко пъти е влизано при  мъжа, който по-късно е умрял в самия арест, защото е опитвал да се самонарани и е буйствал. Всичко това ще излезе нескрито с аутопсията, заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов през днешния ден пред публицисти в отговор на въпрос дали към този момент е ясно какво тъкмо се е случило в деня на.

Вчера стартира дисциплинарно произвеждане против полицейски чиновник след гибелта на 32-годишен мъж в ареста на полицията в Ямбол. То е разпоредено със заповед на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Иван Русев.

 

Калин Стоянов сподели, че става въпрос за извънредно драматичен случай. Той изрече съболезнования към околните на умрелия и заяви, че е формирано следствено дело по случая, настрана от което има и дисциплинарно произвеждане във връзка с един от чиновниците, както и дисциплинарна инспекция във връзка с целия случай. Реагирали сме по отношение на изявленията в медиите и все още се правят процесуално- следствени дейности, заяви Стоянов. Той акцентира, че най-важното, което се чака, е аутопсията на починалия човек, която ще бъде направена в Ямбол и ще бъде подготвена в границите на деня или на следващия ден.

 

Попитан дали има доказателства, че става дума за самоубийство, Калин Стоянов сподели, че за момента се твърди, че става въпрос за това, тъй като индивидът се е обесил. Министърът сподели, че от момента на влизането му в районното ръководство до гибелта, от самото начало има камери, тъй че елементарно може да се откри какво тъкмо се е случило. Стоянов акцентира, че най-важното е оценката и експертизата от аутопсията.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР