- Доколко политическата криза, в която се намираме, ще се

...
- Доколко политическата криза, в която се намираме, ще се
Коментари Харесай

Христо Василев пред ФАКТИ: Ако политическата криза продължи, можем да очакваме много фирмени фалити

- Доколко политическата рецесия, в която се намираме, ще се отрази в бизнеса?

- Политическата рецесия ще се отрази освен на бизнеса, а и на всички хора - пенсионери, държавни чиновници и заети в частния бранш. Тази рецесия занапред следва, даже и да се сформира държавно управление, политиците ще би трябвало да се състезават с времето. Корона рецесията настава доста по-бързо от предстоящото, тази година стартира от средата на август до момента в който предходната от средата-края на септември. Политиците имат прекомерно доста работа за извършване, а те още не са седнали на една маса да се схванат най-малко за бюджета, корона рецесията и най-належащите въпроси. Без актуализацията на бюджета, даже и да остане служебното държавно управление до идващите избори, то няма по какъв начин да работи. Надяваме се останалите водачи на партии да имат съвест и да поемат отговорност както го направи Корнелия Нинова в неделя.

- Ако се задълбочи, очаквате ли банкрути и във във вашия бранш?

- Политическата рецесия към този момент се задълбочи, корона рецесията и тя е на път, без държавно управление не можем да излезем бързо от нея,трябва да се изготви незабавен проект за деяние и той би трябвало да е за най-малко 7-8 месеца.Тази година се чакат повече банкрути на дребни компании от предходната година. Както сами виждате, сега са спрени доста строителни площадки,там са доста огромен % от тези дребни строителни компании, които са подизпълнители на огромните акули в сектора. Разликата е, че огромните имат огромен финансов запас и могат да се оправят 1-2 години, до момента в който дребните нямат този запас и не могат да подържат своите чиновници. Те дефакто остават без чиновници, договорът е подписан с огромната компания, по-късно следват неустойки и компанията афишира неплатежоспособност. От всичко това губи хазната и печели единствено огромната компания. Пак споделям, без държавно управление, без гласоподаване на бюджета, няма по какъв начин да приказваме за подмомагане нито на междинен, нито на дребен бизнес, тъй като няма кой да го гласоподава. За всичко това ще са отговорни тези партии, които се назовават партии на смяната. Трети избори ще доведат не компаниите, а страната до банкрут!

-Кой има интерес съгласно вас от политическа неустойчивост и произлизащото от това в бизнеса?

-За неустойчивост и кой ще завоюва от това...Големите компании, играчи и хората, близки до сегашните ръководещи - те ще бъдат печелившите. Договорите с страната са подписани,преведени са задатъци, обикновенно към 30%. В този безпорядък, в който се намираме сега, може би ще минат месеци и години, тези компании може и банкрут да обяват или да бъдат трансферирани на трети лица (бездомници) и страната изгаря с задатъка. Това е социална загадка. Дори и огромните заеми, теглени от ББР, са теглени от подставени лица на олигарсите.Вие преценете кой има интерес от този безпорядък! С риск да се повторя неведнъж отново ще кажа - политиците да загърбят враждите си, да преглътнат егото си, да седнат на една маса и да разрешат належащите проблеми, тъй като тези проблеми са на народа, не техни!

Интервю на Сребрина ГАДЖЕВА
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР