Доколко мъжът след 50 години е готов за секс, до

...
Доколко мъжът след 50 години е готов за секс, до
Коментари Харесай

Сексът удължава живота на мъжете

Доколко мъжът след 50 години е подготвен за секс, значително зависи от това по какъв начин е живял в миналите години, изясняват експерти. От друга страна, човек, водил здравословен метод на живот и постоянен сексуален живот, сполучливо ще продължи да го прави и на 70. Факт е, че с възрастта всички функционалности на организма угасват, половата - също. Затова възрастта се смята за рисков фактор. Не всичко, обвързвано с възрастта, обаче, може да е в минус.
Въпреки че в по-зряла и преклонна възраст мъжът по-бавно стига до ерекция, той е кадърен да прави обич по-дълго време от буйния юноша. Той към този момент доста по-добре осъзнава какво желае дамата и най-много знае по какъв начин да го реализира.
Не на последно място, мъжът след 50 е по-романтичен. Той отделя повече внимание на любовните милувки, става по-изобретателен. Той към този момент си дава сметка, че най-сексуалният орган е не членът, а мозъкът. През последните 15 години сексолозите виждат, че в развитите страни мъжете на 60-65 години не престават да водят деен сексуален живот, от време на време по-интензивно от 30-годишните.
Може би е резултат от триумфите на медицината или преди години мъжете над междинната възраст са се тормозили да приказват за секс. А другояче, сексът в действителност удължава живота, множеството дълголетници ще го потвърдят.
Вече е известно, че еректилната дисфункция доста постоянно е провокирана от болести в напълно други органи. А те следва да се лекуват с медицински препарати, които обаче си имат странични резултати, т.е. въздействат негативно, в това число и на потенцията. Друг индикатор е увеличението на мастните отлагания в региона на корема и гърдите, което демонстрира, че спада равнището на мъжкия хормон тестостерон и нараства това на женския – естроген.
През последните 10 години се организираха редица проучвания за въздействието на препаратите срещу високо кръвно върху половата функционалност. И излиза наяве, че изначало желанието за секс при банкет на хапчета срещу високо кръвно фактически се е понижавало в 30% от случаите. Но след няколко месеца „ мъжкото достолепие “ привиква към променените условия и независимо се „ образова “ да доставя така наречен пещеристи тела на половия член с кръв в предходните размери. Т.е., потенцията се възвръща след време.
Докторите нормално предизвестяват хипертониците за този непряк резултат от медикаментите. В последна сметка, в случай че имате самостоятелна нетърпимост към съответно лекарство, помолете доктора да го размени с различен препарат.
Витамин D е тясно обвързван с три индикатора на мъжкото здраве: добра ерекция, равнище на тестостерон и качество на спермата. В това твърдят специалисти, които от дълго време са забелязали, че при слаба потенция и незадоволително количество дейни сперматозоиди има дефицит и на „ слънчевия “ витамин. Обратно, при дейна терапия благодарение на витамин D всички тези индикатори влизат в норма. Този витамин доста усъвършенства настроението, работоспособността, виталната интензивност и е кадърен да работи като антидепресант. Затова неговият дефицит е изключително видим през есента, когато доста мъже се усещат отпаднали, раздразнителни и в незаинтересованост. Всичко това е обвързвано с недостига на витамин D.
Всички хора, живеещи над 36-ия паралел, не получават задоволително от този витамин, даже жителите на Арабските емирства страдат от недостиг, защото прекарват по-голямата част от живота си в пространства с климатици, а на улицата поради непоносимата жега носят слънцезащитно облекло. Много е значимо човек да е по-дълго време на въздух в вярното време. За направата на витамин D е най-полезно утринното и вечерното слънце. Подлагането на жаркото слънце денем е освен непродуктивно и рисково, човек може да си докара рак на кожата. Същото важи и за храната. Повече витамин D се съдържа в морските артикули, козето мляко, пъдпъдъчите яйца, само че и в рибеното масло.
Най-упоритият мит е, че еректилната дисфункция е нелечима. Експерти акцентират, че в днешно време лекуването на импотенцията с таблетки е дейно в 95% от случаите. Но медикаментите не са всичко, с което може да помогне актуалната медицина. Еректилната дисфункция се показва в невъзможността да се реализира и поддържа ерекция, задоволителна за сексуален акт. Нарушена ерекция изпитват съвсем половината мъже над 40 години. Проблемите с ерекцията, които пораждат понякога, не трябва да ви тормозят. Честите секс проблеми обаче стават причина за стрес, намаляват самоувереността на мъжа и могат да доведат до разпад в връзките. Но това е половината неволя.
По-лошо е, че нарушената ерекция може да е сигнал на други патологии: сърдечносъдова система, захарен диабет и други Както напрежението и депресията, по този начин и телесните болести могат да са причина за еректилна дисфункция. Най-тежките форми имат разбъркан темперамент. Органичните форми на това положение се лекуват от уролози, психиатри и сексолози. В 95% от случаите е задоволително да приемате стимулиращи препарати, които ви е назначил докторът.
Друг твърдоглав мит е, че след интервенция на простатата мъжът би трябвало да не помни за секс. Специалисти изясняват, че след радикална интервенция за премахване на простатата процесът на възобновяване на ерекцията е много дълъг. Но пък е сполучлив, в случай че се ползва нужната рехабилитация.
Най-важно за съхраняването на еректилната дисфункция е стадият на развиване, на който е бил ракът на простатата преди интервенцията. Ако туморът се локализира в точния момент и не излезе от капсулата на простатната жлеза, това дава добър късмет на опитния хирург да организира нервосъхраняваща интервенция. При такава интервенция се резервират нервните снопчета, които дават отговор за еректилната функционалност.
В 80% от случаите пациентът има положителни шансове да си възвърне предходната форма. При удобен излаз се предлага първият сексуален акт да се състои след 6 до 8 седмици. В по-сложни случаи възобновяване на ерекцията може да отнеме 2 години.
Всеки организъм е самостоятелен, някои се възвръщат по-бързо, други по-бавно. Колкото по-млад, деен и здрав е мъжът, толкоз по-високи са възможностите за възобновяване на естествената ерекция. А хроничните болести, наднорменото тегло, заседналият метод на живот, нередовният сексуален живот и проблемите с ерекцията преди лекуването – това са фактори, които понижават възможностите за триумф.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР