Доколко и откога в сградата на Министерския съвет (МС) има

...
Доколко и откога в сградата на Министерския съвет (МС) има
Коментари Харесай

НСО: Нямаме информация за „защитени свидетели“ в сградата на Министерския съвет

Доколко и от кой момент в постройката на Министерския съвет (МС) има „ предпазени очевидци “, или същите влизат в постройката, и чиято идентичност не следва да бъде компрометирана - нямаме такава информация и в никакъв случай не сме имали. Това се споделя в позиция на Националната работа за защита (НСО) във връзка на претекстовете, с които държавното управление изиска освобождението на началника на службата ген. Емил Тонев, заяви Българска телеграфна агенция.

От НСО разясняват всяка от точките, изложени от кабинета до президента.

„ Относно „ забавеното и изчезнало даване и подпомагане по време на митингите през по-миналото лято “, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 година са поискани на 16 юли 2020 година от органите на Министерство на вътрешните работи и са предоставени неотложно (в същия ден) “, означават още от службата.

НСО не приема и изказванието за непрозрачно консумиране на средства. „ Бюджетът на НСО се разходва по легален метод, другото е погрешно и даже клеветническо. Всеки лев е изразходван по предопределение, почтено и транспарантно, и според настоящата нормативна уредба “, показват от службата.

„ По отношение изказванието „ и други пропуски в обезпечаването на сигурността на жителите и на представителите на кабинета “ - изрично заявяваме, че пропуски или взаимни отстъпки с обезпечаването на охраняваните лица не са допускани! “, означават също от НСО.

Цялата позиция на НСО може да бъде прочетена на уеб страницата на службата

В сряда началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова разгласи пред медиите решението на държавното управление да предложи на президента освобождението на ген. Емил Тонев. След като се е срещнал с претекстовете, през днешния ден президентът Румен Радев сподели пред публицисти в монтанското село Бързия, че не приема за състоятелни претекстовете на кабинета и няма да в профил началника на НСО.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР