Докладите за приходите на трите големи компании за онлайн пътувания

...
Докладите за приходите на трите големи компании за онлайн пътувания
Коментари Харесай

Туристите преглътнаха по-високите цени за пътуванията в чужбина | Приходите на Airbnb и Booking потвърждават това

Докладите за приходите на трите огромни компании за онлайн пътувания демонстрираха, че потребителите са склонни да преглътнат по-високи цени, с цел да осъществят лятното си пътешестване в чужбина.

Airbnb Inc., Expedia Group Inc. и Booking Holdings Inc. показаха в четвъртък резултатите си за второто тримесечие, показвайки разнообразни картини на това, което нормално се афишира за вълнуващо лято на пътуванията. Общата наклонност сред тях обаче е по-високите цени - от полети до хотели и краткосрочни наеми - и предпочитането на европейски или азиатски ваканции.

Това е от изгода за Booking, която осъществя съвсем 90% от приходите си в Европа . Базираната в Норуок, Кънектикът, компания, която е притежател на уеб страницата за резервации с отстъпки Priceline и агрегатора на полети Kayak, регистрира 27% растеж на приходите и 15% растеж на общите брутни резервации. Среднодневните цени за настаняване са се нараснали с към 9 процентни пункта по отношение на миналата година, заяви компанията, като цените са по-високи в Азия и по-ниски в Съединени американски щати.

" В дълготраен проект хората постоянно ще желаят да пътуват ", съобщи основният изпълнителен шеф Глен Фогел в петък сутринта по Bloomberg TV. " И по принцип може да се направи оценка, че пътуванията ще се усилват по-бързо от Брутният вътрешен продукт. " Фогел чака " рекорден туристически сезон през третото тримесечие ".
" Всъщност видяхме ускорение на общия растеж на резервираните нощувки " от първото до второто тримесечие в Северна Америка, съобщи основният финансов шеф на Airbnb Дейв Стивънсън в диалог за приходите в четвъртък. " Така че мисля, че това беше показателно за силата и устойчивостта на северноамериканския консуматор и продължаваме да виждаме тази мощ и през третото тримесечие, заради което предвиждаме по-нататъшно ускорение на растежа на нощувките от второто в третото тримесечие. "
Базираната в Сан Франциско Airbnb съобщи, че хората пътуват на по-дълги дистанции и че през тримесечието резервираните трансгранични нощувки са се нараснали с 16%. По-специално пътуванията до Азиатско-тихоокеанския район са нарастнали с повече от 80%, а нощувките и прекарванията, резервирани в Северна Америка от посетители от чужбина, са се нараснали с към 20% по отношение на година по-рано. Като цяло потребителското търсене се усъвършенства през второто тримесечие, като през април резервираните нощувки се усилиха с 10% по отношение на миналата година, а през юни - с 15% по отношение на миналата година. Airbnb също по този начин съобщи, че от ден на ден туристи се връщат в градовете, които са обичайна цитадела на компанията, като резервациите за градски обекти с висока плътност на обитаване са се нараснали с 13%.

За Expedia, чиито платформи включват резервации на полети, хотелски престой, наемане на коли, действия и ваканционни наеми, някои от последните трендове в пътуванията не бяха толкоз удобни и тя регистрира доходи, които не дават отговор на прогнозите на анализаторите. Промяната в потребителското търсене към градските пазари и по-краткия престой се отрази на бизнеса на Expedia с ваканционни наеми Vrbo, съобщи основният финансов шеф Джули Уейлън по време на диалога за приходите в четвъртък. Базираната в Сиатъл компания осъществя по-голямата част от приходите си на вътрешния пазар и няма същия интернационален обсег като Airbnb. " Въпреки това, като се има поради размерът и мощният напредък на нашия хотелиерски бизнес ", сподели Уален, " бяхме удовлетворени, че успяхме да реализираме рекорден брой резервации за настаняване като цяло. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР