Докладчикът на ООН за спазването на правото на личен живот

...
Докладчикът на ООН за спазването на правото на личен живот
Коментари Харесай

Докладчикът на ООН за правото на личен живот посети Асанж в затвора

Докладчикът на Организация на обединените нации за спазването на правото на персонален живот Джо Канатачи се срещна през днешния ден в пандиза в Лондон с създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асанж. Асанж чака чуване по настояването на Съединени американски щати за изгонването му и за произнасянето на присъдата по делото за нарушение на правосъдна гаранция, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Канатачи, специфичен делегат на висшия комисар на Организация на обединените нации за спазването правото на персонален живот, се срещна с него в пандиза Белмарш, където Асанж е държан, откакто беше приет за отговорен в нарушение на изискванията на гаранцията си по дело, обвързвано с по-ранно искане на Швеция да бъде екстрадиран.

Радваме се, че Организация на обединените нации продължава посредством специфичните си механизми да се занимава със случая на Асанж, сподели след визитата Дженифър Робинсън, адвокатка на Асанж. Дълбоко безпокойствие буди фактът, че Еквадор изгони Асанж от посолството, преди да може да се състои плануваното посещаване на представител на Организация на обединените нации, добави тя. Робинсън имаше поради желанията на Канатачи да посети Асанж в еквадорското посолство в Лондон.

На 11 април полиция извлече 47-годишния австралийски жител Асанж от еквадорското посолство, където той прекара седем години, с цел да избегне арестуването си. Президентът Ленин Морено съобщи, че Еквадор анулира предоставеното леговище на Асанж, тъй като той неведнъж е нарушил интернационалните конвенции и уеб сайтът " Уикилийкс " е заплашвал Кито.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че е обвинило Асанж в скрит план с някогашния аналитик от военното разузнаване на Съединени американски щати Челси Манинг за приключване на класифицирани документи през 2010 година Другата седмица се чака да стартира английското чуване по настояването за изгонване.

През 2016 година Работната група на Организация на обединените нации за случайните арестувания - комисия от самостоятелни учени от сферата на правото, реши, че след арестуването си в Лондон през 2010 година по отношение на изказвания за обезчестяване и полово посягане в Швеция Асанж е бил подложен на случайно задържане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР