Докладчикът на Европейския парламент за Косово и депутат от Зелените

...
Докладчикът на Европейския парламент за Косово и депутат от Зелените
Коментари Харесай

Ето какво съдържа пакетът от санкции на ЕС срещу Сърбия

Докладчикът на Европейския парламент за Косово и народен представител от Зелените Виола декор Крамон заяви през днешния ден, че е квалифициран пакет от ограничения за Сърбия като " отговор на терористичната офанзива на 24 септември в Банска ", заяви вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

Планираните наказания против Сърбия се състоят от група от ограничения, които ще бъдат подхванати на няколко стадия, сподели за вестника дипломатически източник от Европейския съюз. Коментирайки изказването на декор Крамон, събеседникът на " Данас " сподели, че " първата фаза сигурно няма да е фрапантна ".

" Например договарянията с Европейски Съюз ще бъдат спрени, само че на процедура сходна мярка няма да има огромен резултат, защото Сърбия от няколко години не прави съвсем нищо, с цел да продължи пътя си към участие в Европейски Съюз. Много по-сериозни обаче са ограниченията, които ще се отнасят до визитата на представители на Европейски Съюз в Сърбия или замразяването на средствата, предопределени за Сърбия, и сигурно те ще бъдат включени в някой идващ пакет ", сподели дипломатическият източник.

Въвеждането на визи за сръбските жители е по-далечна мярка.

" Ясно е, че това ще засегне единствено жителите, не и ръководещите. Връщането на визите към този момент не е на дневен ред. В момента върви подготовка и всичко зависи от реакцията на управляващите и съдействието за Косово. Първият кръг от ограничения, в случай че има такива, сигурно може да бъде на масата преди изборите в Сърбия ", сподели събеседникът на " Данас ".

Политици и медии в Сърбия показват като дата на предварителни парламентарни избори и локални избори в Белград датата 17 декември, само че те още не са планувани публично.

Виола декор Крамон посочи, че квалифицираният пакет от ограничения за Сърбия не може да се назова наказания, тъй като глобите би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета на Европейски Съюз.

" Ние обаче приказваме за политически и финансови ограничения, които несъмнено ще нанесат вреди на държавното управление на Сърбия ", сподели тя.

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. би трябвало да сътрудничи и да обезпечи съответно следствие на събитието от 24 септември, продължи тя. " Вучич управлява доста от нещата, които се случват в Сърбия. Трудно е да се счита, че той не е бил наясно какво се случва по отношение на придобиването на оръжие, нито по отношение на организирането на групата агресори. Не мисля обаче, че Сърбия има интерес от огромна военна офанзива или война, сподели тя.

Същевременно Вучич съобщи в изявление за Скай нюз, че не може да екстрадира (организатора на групата, нападнала косовската полиция в Банска) Милан Радойчич в Прищина, " тъй като Сърбия не признава Косово ". " Той беше мой непосредствен съдружник, само че не и другар ", сподели сръбският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР