Докладът на Западът е обединен, останалите са критични: Световното обществено

...
Докладът на Западът е обединен, останалите са критични: Световното обществено
Коментари Харесай

Дипломат по Дарик: Радев как ще обясни на Байдън, че е против доставките на български муниции за Украйна

Докладът на " Западът е единен, останалите са сериозни: Световното публично мнение след една година война в Украйна " се основава на данните от изследванията на Datapraxis, YouGov и Gallup International Association, събрани от 10 европейски страни плюс Китай, Индия, Турция, Русия и Съединените щати (със наложителното конкретизиране, че в мнението на руснаците и китайците е оценено по характерен метод, заради подозренията, че хората се усещат свободни да отговарят).

Една година след 24 февруари Съединените щати и техните европейски съдружници са си възвърнали възприятието за цел на световната сцена, само че пропастта сред техния мироглед и възгледът на " останалите " е станала по-голяма, считат създателите.

" Парадоксът на войната в Украйна е, че Западът е по едно и също време по-единен и по-малко авторитетен в света от всеки път " (Марк Ленард, шеф на ЕСВП).

Наборът от данни на ЕСВП демонстрира, че мнението на Запада се е втвърдило по отношение на Русия, като огромен брой европейци:
приблизително 55% в интервюираните девет страни от Европейски Съюз поддържат продължаването на глобите против Москва, даже за сметка на стопански усложнения у домасамо 24% поддържат на енергийни доставки от Русия, 55% са срещу, даже да им излиза скъпо и с нараснал риск.
Темата разяснява дипломатътСтефан Тафров в предаването " Кой приказва " по Дарик радио.

" Ако се върнем една година обратно ще си спомним, че всички ние чакахме след началото на съветската експанзия, безусловно за дни Киев да падне и Украйна да бъде окупирана от Русия. Нищо повобдно не се случи. Зеленски прави изключителна работа за страната си. Той остана и поведе съпротивата на украинския народ против съветската експанзия, с което си завоюва престиж ", съобщи дипломатът.

Припомняме, че Владимир Путин изнесе тирада пред многочислена аудитория, за настояща информация за спора в Украйна.

Огромна навалица от съветски високопоставени лица седеше безшумно, до момента в който съветският президентв продължение на часове говореше за световните спорове, спомените за Втората международна война и педофилите.

" В речта си Путинне приказва за най значимото - за положението на войната, тъй като Русия претърпя стратегическа злополука в Украйна. Той повтори всички клишета по един много изтощен метод. Байдън говореше за триумфа на Украйна и за триумфа Задапът да остане обединен. Това е негов персонален политически триумф. Това, което е забележителното в цялата картина е че положението на Запада върви в посоката на Байдън. Това е едно проучване на " Европейския център за външна политика ", което демонстрира, че западът е доста обединен. Мнозинството от хора считат, че помощта би трябвало да продължи и че Украйна би трябвало да победи в тази война ", разяснява Тафров.

" Никой не пострада от намаляването на съветските енергийни доставки. Има твърда решеност поддръжката за Украйна да продължи и това беше главното посление на Байдън. Путин се опита да провокира пацифистки настроения на Запад и по този начин да отслаби поддръжката за Украйна. Това което направи той е израз на обезсърчение а не на мощ ", безапелационен е специалистът.

Във връзка с връзките на Русия с Китай, Тафров съобщи:

" Съединени американски щати убедиха най-голямата холандска компания да престане да търгува с Китай, точно с цел да се предотврати трансфер на чипове към Русия.Част от тази стратегическа злополука на Русия в Украйна,е нейната възходяща взаимозависимост от Китай. Китай е гигинта, а Русияе джуджето. "

Тафровсподели думи на Сергей Лавров, с който е разговарял персонално: " Русия е 20 минионна, в случай че едни милиард китайци единствено решат да се разходят до Сибир, ние го губим. "

" Радев ще се срещнеднес с президента Байдън и се запитвам какво ще каже нашият президент на Байдън. Най-важниятвъпрос е острия недостиг на боеприпаси за Украйна, каквито ние имаме в обилие. Знаеми позициата на Радев, че такива боеприпаси не би трябвало да бъдат доставяни повече. Интересно ми по какъв начин той ще обасни това на Байдън ", запита се специалистът.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР