Докладът на временната парламентарна комисия, която трябваше да разследва възможни

...
Докладът на временната парламентарна комисия, която трябваше да разследва възможни
Коментари Харесай

Докладът на парламентарната комисия за скандала в митниците вече е в прокуратурата

Докладът на краткотрайната парламентарна комисия, която трябваше да проверява вероятни корупционни практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев, е всенен в прокуратурата. Това заяви Станислав Балабанов от " ИТН ". Председателят на комисията е Тошко Йорданов, съобщи ".

" Същият ден, в който комисията излезе с отчет, признат с болшинство от съвсем всички политически партии, с изключение несъмнено на ПП-ДБ, незабавно по-късно го внесохме в прокуратурата. Оттук нататък самостоятелните институции би трябвало да си свършат работата ", акцентира пред публичната телевизия Балабанов.

Той разяснява, че краткотрайната комисия е изпълнила задачата си.

" Фактите демонстрират, че това беше първата краткотрайна комисия от последните парламенти, която приключи по законов ред целия цикъл на работа, излизайки с отчет. Докладът е на база нещата, които получихме като свидетелства и сведения от всички поканени заинтригувани по тематиката. Не единствено на шефа на ДАНС преразказвахме думите, преразказвахме думите и на съда, и на прокуратурата. Скандални неща станаха ясни, тази комисия беше огледало за лъжата на една съответна политическа групировка. "

" Народното събрание не е правораздавателен орган, съдът ще реши. Фактологията обаче е брутална, откакто Министерство на вътрешните работи излиза и споделя, че някогашен министър на Министерство на вътрешните работи неведнъж публично се е виждал и се е срещал с потвърдени контрабандисти. Същите тези хора са подарявали скъпи часовници на висши служители в страната като към този момент някогашния основен секретар, който е сниман гол до тях на плажа. Подарявали са картини, скъпи дарове на някогашен вътрешен министър. Това е доказателство за корупция по високите етажи на страната, за двуличие и неистини в политиката. Отделно един някогашен финансов министър като Асен Василев е назначавал с пределно доста доказателства служителка, взела участие в корупционни практики, за началник на Агенция " Митници ". Същият този човек отхвърля да познава контрабандистите, пък го има на фотоси пред Агенция " Митници " с тях ", добави той.

Според него работата на краткотрайната комисия, проверяваща обстоятелствата към случая с Мартин Божанов - Нотариуса, е била извънредно неефективна.

" Комисията за Нотариуса не свърши нищо. Никола Минчев я събра два-три пъти и нищо не свърши. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР