Докладът на Трансперънси интернешънъл за корупцията в България е поредният.

...
Докладът на Трансперънси интернешънъл за корупцията в България е поредният.
Коментари Харесай

Н. Ананиев за Фрог: Тайните арести и гражданската конфискация се използват като бухалка

Докладът на ”Трансперънси интернешънъл ” за корупцията в България е следващият. В него заемаме 77-о място от 180 страни, което значи, че сме на дъното в класацията. Тази наклонност може да се промени, в случай че се вкара европейско антикорупционно законодателство с правилник, който важи за безусловно всички страни. Това съобщи пред Фрогнюз водачът на европейска партия ВОЛТ Настимир Ананиев.
Няма поръчка от изпълнителната власт, че битката с корупцията ще бъде приоритет. Доходите и стандартът на живот у нас са ниски точно поради корупцията.

В Здравеопазването имаме бюджет от 4 милиарда, а парите ни изтичат под разнообразни форми и не стигат до пациентите. Дават повече пари за здравната система, само че услугата не се усъвършенства.

Анонимните арести, гражданската конфискация са ограничения, които работят като бухалка против избрани кръгове, в сравнение с като ограничения против битката с корупцията.

Убеждават ни, че няма корупция, само че ние всички я усещаме. Това се получава от неналичието на медийна независимост. Все по-малко малките екрани разкриват корупционни схеми. Валя Ахчиева беше уволнена от Българска национална телевизия откакто беше спряно нейно следствие за корупция. Милен Цветков беше свален от екран поради неуместни въпроси. Хората нямат осведоменост. Те виждат корупцията на ниско равнище в администрацията обаче.

Иначе корупцията е надалеч доста по-мащабна. Вземете да вземем за пример „ Суджукгейт”. Аз бях лидер на листата в Добрич и съм осведомен с мнението на хората за Живко Мартинов. Знаеше се и се говореше за това с какво се занима той. Защо обаче ГЕРБ не предприе нищо? От абсурда с паспортите се вижда, че има големи проблеми. Вместо да ги позволи, изпълнителната власт стартира договаряния на равнище Европейска комисия за по-добър отчет. Всички видяхме този отчет и знаем, че той съставлява сделка за поддръжката на Макс Вебер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР