Докладът на прокуратурата е административен - само числа и без

...
Докладът на прокуратурата е административен - само числа и без
Коментари Харесай

Ще питат ли Гешев за шкафчетата, къщата в Барселона и милионите на Божков?

Докладът на прокуратурата е административен - единствено цифри и без отговор дали държавното обвиняване работи независимо.. Има опция в действителност да се задават въпроси, само че отговорите няма да се намерят в този отчет. Това съобщи пред БНР политологът Даниел Смилов.
Повод за коментара му е днешното чуване на Гешев пред правната комисия в Народното събрание след импортираният от обвинител №1 отчет за свършеното от прокуратурата за първите осем месеца от назначението на Гешев.
 Докладът на основния прокурор влиза в Правна комисия Докладът на основния прокурор влиза в Правна комисия
Депутатите от Комисията по правни въпроси в Народното събрание ще изслушат и обсъдят отчета на основния прокурор Иван Гешев за работата...
“Докладът обобщава активността на над 1000 прокурори в страната, само че в него няма да откриете отговори на най-важния въпрос – дали Прокуратурата работи независимо, изключително когато става дума за корупционни подозрения по най-високите етажи на властта ”, уточни Смилов и добави:
“Например – във връзка с Васил Божков, прокуратурата е написала какво прави, само че там няма пояснение за какво тя възприема версията, че Божков е получил 700 милиона лв. като данъчни привилегии, по този начин да се каже напълно зад тила на министър-председателя и финансовия министър. Той си е договарял съгласно Прокуратурата единствено с Комисията по хазарта, която е орган, зависещ на финансовия министър, и цялата версия наподобява неправдоподобна “.
“Трябва да се зададат и въпросите на евродепутатите за шкафчетата, къщата в Барселона… “, сподели още политологът.
Той дефинира като основателно решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за основаването на краткотрайната комисия а разглеждане на план за нова Конституция, чийто ръководител е Десислава Атанасова от ГЕРБ.
 Le Monde: Главният прокурор, „ недосегаемата “ фигура на българската правосъдна система Le Monde: Главният прокурор, „ недосегаемата “ фигура на българската правосъдна система
Два етажа разделят офисите им във внушителната правосъдна палата в София, само че ги разделят светове. На втория Лозан Панов, първият арбитър на стр...
“Истината е, че не може от позиция на Конституцията да се вкарват ремонти към оферти към този момент план за нова Конституция - той или ще събере 160 гласа или няма да събере. Както стоят нещата в този момент – възможност да събере 160 гласа по- скоро няма ”, счита още Смилов.
По думите му планът наподобява като част от “общата маневра на ГЕРБ ” и го дефинира като следващ опит за печелене на време посредством парламентарен спор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР