Докладът на Министерството на финансите предизвика смут миналата седмица, след

...
Докладът на Министерството на финансите предизвика смут миналата седмица, след
Коментари Харесай

Николай Василев нямал критики към финансовата министърка на Радев, била права

Докладът на Министерството на финансите провокира ужас предходната седмица, откакто в него се заприказва за банкрут на страната, промяна на курса лева-евро и сходни пагубни сюжет. Документът е бил изпратен от Велкова на служебния министър председател Гълъб Донев. От Българската национална банка незабавно излязоха и успокоиха - риск за страната няма. По-късно и самата министърка опроверга себе си. Вчера и президентът Румен Радев съобщи, че става дума за спекулации и финансите на страната са в положително положение. Стои въпросът за какво министърката на финансите към момента е на поста си. 

Василев обаче съобщи, че няма рецензии към Велкова - била права в прогнозите си. Според него, с цел да не допуснем тези сюжет, би трябвало да има " стегната бюджетна политика ". 

" Бих забранил две думи - “дефицит ” и “инфлация ”. Няма условия и аргументи да има в страната недостиг въобще. Държавата е с най-хубавите стопански индикатори в историята си от хан Аспарух до момента. Няма рецесии. Няма война. Няма криза. Няма пандемия, бежанска вълна от Югоизток. Няма естествено злополучие и настъпление на извънземни. Защо желаят политиците да има доста проценти недостиг? ”, разяснява още Василев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР