Докладът на МФ е опасен, безготговорен и неверен, това написа

...
Докладът на МФ е опасен, безготговорен и неверен, това написа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Докладът на МФ е опасен и неверен

" Докладът на МФ е рисков, безготговорен и погрешен ", това написа във фейсбук през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка изразените преди два дни изказвания от финансовото ведомство, че страната е пред банкрут. Според нея виновните институции изрично би трябвало да опровергаят отчета на МФ и да пресекат всевъзможни опити за дестабилизация на страната.
Нинова счита, че анализът на МФ е бил опроверган от експертите в Българска народна банка. " По техни данни интернационалните валутни запаси на Българска народна банка са на най-високото си равнище за последните 30 година Фискалният запас е 16 милиарда лева по данни на самото МФ ", разяснява соцлидерката. Тя напомня още, че министър Велкова като заместител на Асен Василев е подготвяла бюджета на постоянното държавно управление за 2022 година и тригодишната планирана рамка за 2023, 2024 и 2025 година към него. " Там няма и дума за риск за финансовата непоклатимост при заложените параметри за разноски през 2022 година и за тяхното отражение в идващите три години ", разяснява Нинова. Заради това тя пита: " Защо тъкмо в този момент МФ се обръща на 180 градуса? ".
" Може би желаят да прикрият личната си несръчност за събиране на приходите и ширещата се корупция и контрабанда? Но дават ли си сметка каква лавина могат да отприщят с погрешни изказвания и всяване на суматоха ", обобщава водачът на Българска социалистическа партия.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР