Докладът на Европейската комисия за Турция, публикуван в сряда, признава

...
Докладът на Европейската комисия за Турция, публикуван в сряда, признава
Коментари Харесай

ЕК призовава Турция да се въздържа от едностранни действия, които заплашват интересите на ЕС

Докладът на Европейската комисия за Турция, оповестен в сряда, признава напредъка в връзките сред Атина и Анкара след опустошителните трусове, които удариха Южна Турция през февруари. Докладът обаче също по този начин приканва страната кандидатка за участие в Европейски Съюз да се въздържа от предприемане на едностранни дейности, които опонират на ползите на Европейски Съюз, нарушават интернационалното право и нарушават суверенните права на съществуващите членове, оповестява Катемарини.

„ Отношенията сред Турция и Гърция се утежниха до началото на 2023 година Въпреки това, след опустошителните трусове в Турция през февруари 2023 година, имаше доста усъвършенстване в връзките “, се споделя в отчета и се прибавя, че от този момент „ нарушаванията на гръцкото въздушно пространство са намалели фрапантно и не са докладвани полети над гръцки обитаеми региони.

Докладът акцентира, че присъединяване в откровен разговор и въздържането от едностранни дейности, които опонират на ползите на Европейски Съюз, нарушават интернационалното право и нарушават суверенните права на държавите-членки на Европейски Съюз, са решаващи предпоставки за поощряване на постоянна и сигурна среда в Източното Средиземноморие. Той акцентира, че този метод е от значително значение за поддържането на връзки на съдействие и взаимноизгодни връзки сред Европейски Съюз и Турция.

„ От Турция се чака недвусмислено да се ангажира с добросъседски връзки, интернационалните съглашения и спокойно споразумяване на разногласия, в сходство с Хартата на Организация на обединените нации, като при нужда се обърне към Международния съд “, се споделя в него.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР