Докладът на Европейската комисия е филм, който и друг път

...
Докладът на Европейската комисия е филм, който и друг път
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Все очакваме някой отвън да ни оправи

Докладът на Европейската комисия е филм, който и различен път сме го гледали – всеки го чете както му е преференциално и комфортно. Докладът е справедлив, ясно показва напредъка на България и оставащите дефицити. Това съобщи в предаването "Лице в лице " в ефира на bTV вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на по отношение на отчета на Европейска комисия за върховенството на закона у нас.

,,Общият отчет също е значимо да се прочете, тъй като там е разказано това, към което се стреми Европейска комисия, а точно Европа да бъде стандарт за господство на правото, на гражданските свободи и на медийната независимост. Но всяка страна има дефицити и би трябвало да имаме тясно взаимоотношение с обособените страни, с цел да може дружно да преодолеем дефицитите. Тук все си мислим, че някой би трябвало да пристигна извън да ни оправи'', добави вицепремиерът.

Знаете ли, че в общия отчет е посочено, че 73% от европейските жители смятат, че техните страни не се борят задоволително дейно с корупцията? На фона на това у нас са направени доста неща през годините за консолидиране на антикорупционните органи, акцентира Захариева и подсети, че с цел да се стигне до неоправдателна присъда, би трябвало да има правосъден развой и право на отбрана по делата за корупция.

,,Текстовете за медиите като цяло са сериозни. Отчетено е, че има орган – Съвет за електронни медии, само че той би трябвало да бъде по-добре финансиран. Не се не разрешава по закон политическите партии да имат медии, а ние от ГЕРБ сме единствените, които нямаме връзка с никакви медии'', уточни тя и добави, че прозрачността по отношение на собствеността на медиите е извънредно значима.

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на изясни още, че по плана за нова Конституция работят адвокати от Министерството на правораздаването, като в това време се поддържа и непрекъсната връзка с Венецианската комисия.

Трябва да сме сигурни, че това е верният механизъм, който ще докара до резултат. По-добре да загубим месец-месец и половина, в сравнение с да изгубим 10 месеца в разногласия за това кое е вярно и кое не, отговори външният министър на въпрос дали не се губи прекомерно доста време в очакване на мнение от Венецианската комисия.

На въпрос за връзките ни със Северна Македония първият ни посланик акцентира, че тематиката с произхода на Гоце Делчев е един от многото въпроси, които би трябвало да бъдат решени сред София и Скопие, акцентирайки още езика и историческото минало.

Няма по какъв начин да предадем историята си, въпросът е по-скоро да не предадем бъдещето си, означи в умозаключение вицепремиерът Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР