Докладът на ДАНС за руските шпиони излиза в много подходящ

...
Докладът на ДАНС за руските шпиони излиза в много подходящ
Коментари Харесай

Искаме евтин руски газ, но протестираме срещу евтино украинско жито? Демокрацията ни отне много, ума например

Докладът на ДАНС за съветските шпиони излиза в доста подобаващ миг, в които всичкото съветско лоби, гълъбите, прислужниците на губернаторката и всички четирихилядници газ пик*ят (толкова, че скоро можем освен да си решим казуса, ами и да станем износители), тъй като обичаната им русия по този начин позорно губи „ интервенцията “, че става за смях и на севернокорейците. 

Но сходни отчети, когато и да излязат, все е късно. Така са се просмукали платените русколюби в обществото ни, че отровиха и главите на мнозина елементарни българи, които не престават да имат вяра, че русия в миналото е била освободителка. Ето – единствено това последно изречение одеве отприщи още една вълнà от газопик*ене. 

Интересни са механизмите на реакция у природонаселението. Някак автоматизирано одобряват против кого да недоволстват и какво да одобряват безшумно и задушевно. Сега разбирате ли за какво естественото обучение е значимо? Онова, което учи децата, а не ги индоктринира, не им промива мозъците. 

Научили един път пропагандата, те елементарно стават жертви до края на живота си. Как елементарно одобриха въжделенията на служебните гълъби и зелените чорапи мунчовски, че (май*ата му на морала и солидарността!) ние имаме потребност от на ниска цена съветски газ. И по какъв начин елементарно се насъскаха против евтиното украинско жито. 

Ако житото беше от която и да е друга страна, а не Украйна, болшинството щеше да се разсъни и да каже: чакайте бе, за какво ни лишавате от на ниска цена жито бе, алооооу! 

Но тъй като е украинско, те потриват предостатъчно ръце, че ще прецакат украинския импорт. 

Не знам какво си мислите, само че Украйна е житницата на света. Тя изнася, изнасяла е и ще изнася милиони тонове. У нас от Украйна са импортирани едни нищо и никакви 6000 тона. Ние сме толкоз „ огромен “ пазар, че в случай че целият им импорт у нас спре, ще са ни не запомнили след 5 минути. За сметка на това обаче ние ще плащаме безценен самун и скъпо брашно, тъй като цените на родните производители са добре изчислени да донасят по едно ново Бентли на година. 

Та… ще повторя: не знам какво си мислите, само че Украйна ще си изнася жито по целия свят, а българските консуматори ще заплащат повишените цени на родните производители. И по някаква причина… се радват. Потребителите, желая да кажа – се радват. Щото са прецакали Украйна…

????

Не сме ли заслужили на ниска цена жито, както президенти, служебни гълъби и друга номенклатура счита, че сме заслужили на ниска цена (руски) газ? Няма ли най-малко един от тях да се сети да каже нещо по въпроса? Не бе, съществено, можете ли да бъдете по-прозрачни от това, което сте в този момент? Можете ли да извършите по-очевидни съветските си пристрастия (да не кажа слугинаж)?

Няма ли да се сети някой от тези корифеи на обществената угриженост да попита протестиращите „ производители “ къде ни е евтиният самун, откакто ОТМЕНИХА ДДС-то за тях, а и те ПОСТОЯННО ПОЛУЧАВАТ СУБСИДИИ от Европейски Съюз?

Не? Няма? Добре. Иначе мислите за българския народ денонощно, нали? Лягате и ставате с мисъл за него. 

А през днешния ден – 15 септември, с изключение на първият образователен ден в България, е също по този начин и интернационален ден на демокрацията. 

За страдание, у нас мнозина считат, че евтиното копие, сервирано от децата и внуците на ченгетата и дейните борци, е народна власт. Те се инсталираха по етажите на властта, в банките, в борсите, в полицията, в армията, в съда, в прокуратурата, в медиите, в издателствата, в Народното събрание, във всяко правителство…

… и ни споделят, че това хищничество, което организират, е „ народна власт “. И хората, несъмнено, намразиха демокрацията, неразбирайки, че те по този начин и не са я видели в същинския ѝ тип до момента. 

Но, за наслада, най-малко малко съумя да си покаже носа същинската. И това ни „ лиши “ стригането, печатите по краката, пандиза за вицове, лазенето пред скодоумни дебили от Централен комитет, „ лиши “ ни щастието да се молим за изходна виза, стрелянето на месо по границата, режима на тока, празните магазини, 10 години за Лада, връзките за тв приемник, корекома, портокали единствено по Нова година, пленумите, конгресите, лазенето пред СССР… е, последното – не съвсем…

… само че, със страдание, би трябвало да отбележим, че ни лиши и нещо друго, а то, наподобява, е здравият разсъдък на обществото. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР