Докладът на Бюрото за контрол на СРС-та за 2020 г.

...
Докладът на Бюрото за контрол на СРС-та за 2020 г.
Коментари Харесай

НС отхвърли доклада за 2020 г. на Бюрото за контрол на СРС

Докладът на Бюрото за надзор на СРС-та за 2020 година бе отритнат от Народно събрание с 26 гласа " срещу ", 79 " въздържал се " и единствено 39 " за " (всичките от ГЕРБ-СДС). Това съобщи кореспондент на Zonanews в Народното събрание.

 Гласуването по отчета на Бюрото за надзор на СРС-та Гласуването по отчета на Бюрото за надзор на СРС-та Източник: Zonanews
Спрямо 3024 души са употребявани специфични разследващи средства (СРС) през 2020 година Това се разбра от доклада на бюрото за надзор на СРС. 88% от настояванията за потребление на СРС са направени от Министерство на вътрешните работи, 10,2% от прокуратурата и 1,8% от ДАНС, регистрира шефът на бюрото Пламен Иванов. Той изясни, че огромна част от тях - 172 са били за определяне на самоличността във връзка досъдебно произвеждане.

 Петър Куленски, Политическа партия Петър Куленски, Политическа партия Източник: Zonanews
Петър Куленски от Продължаваме промяната (ПП) съобщи, че парламентарната му група няма да поддържа отчета, защото той оправдавал противозаконното подслушване на жители по време на летните митинги от 2020 година С сходни тези излязоха и депутатите от Демократична България.

 Десислава Атанасова Десислава Атанасова Източник: Zonanews
На 37-а стр. написа, че няма установени противозаконни подслушвания. Ако този отчет се беше разгледал предходната година, щяха да бъдат опровергани доста от тезите на партиите, които участваха в изборите, само че към този момент ги няма тук, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 Тома Биков Тома Биков Източник: Zonanews
Тома Биков от ГЕРБ-СДС изясни, че множеството от разрешенията са свързани с ОПГ и престъпната престъпност.

 Атанас Славов, Демократична България Атанас Славов, Демократична България Източник: Zonanews
Докладът е входиран в деловодството на Народно събрание на 11 май 2021 година, само че 45-тото и 46-тото Народно събрание по този начин и не стигнаха до него. Вместо това беше образувана краткотрайна комисия за тъй наречените " полицейско принуждение ". Тя бе управлявана от Николай Хаджигенов, един от уредниците на метежите дружно с Мая Манолова, бащата на подправените вести Арман Бабикян и други. По време на 46-НС на закрито съвещание на комисията той заяви подправената вест, че " над 900 протестиращи са били нелегално подслушвани ". С сходни тези излязоха и през днешния ден депутатите от Демократична България.

 Иван Димитров, Демократична България Иван Димитров, Демократична България Източник: Zonanews
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР