Докладът е подготвен за представители на финансовите ведомства и централните

...
Докладът е подготвен за представители на финансовите ведомства и централните
Коментари Харесай

Европа бавно се топи. Спадът на хората в работоспособна възраст щ...

Докладът е квалифициран за представители на финансовите ведомства и централните банки на страните членки, които се събират в унгарската столица. В него се акцентира, че застаряването на европейското население понижава броя на хората, които работят и заплащат налози, и усилва броя на пенсионерите и нуждаещите се от здравни грижи.

 

Дори и имиграцията в Европейски Съюз да продължи със сегашните темпове, което е недопустимо за доста европейци, както демонстрира растящата поддръжка за крайнодесните партии, тя няма да е в положение да компенсира спада на трудоспособното население, показва отчетът.

 

Унгария, която ще бъде хазаин на полемиката, е твърдо срещу увеличение на имиграцията в Европейски Съюз и се чака да предложи други лекове за демографската рецесия като, да вземем за пример, повишение на раждаемостта посредством поддръжка за младите фамилии и усилване на трудовия пазар.

Според " Брьогел " при липса на чиста миграция броят на хората на възраст сред 20 и 64 години в Европа до 2050 година ще спадне с към една пета до 207 милиона души по отношение на 264 милиона през 2022 година

Ако 450-милионният Европейски Съюз приема по малко повече от милион мигранти годишно, колкото са били те приблизително в интервала 2016-2020 година, това ще забави спада на трудоспособното население едвам на половина, показват от мозъчния концерн.

 

В отчета като вероятни решения на демографската рецесия се показват и по-доброто ръководство на здравните грижи, както и промяна на пенсионната и здравната система.

Според отчет на Европейската комисия през 2070 година в Европейски Съюз на всеки 10 неактивни души над 65 години ще се падат 14 работещи по отношение на 22 през 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР