Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември досега

...
Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември досега
Коментари Харесай

Приемат правилата за разпределяне на помощта за пострадалите в Карловско

Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември до момента ще показа на сесия на Общинския съвет в Карлово кметът доктор Емил Кабаиванов, оповестиха от Общината.

Кметът ще запознае съветниците с наличните данни за вредите в потърпевшите от наводненията карловски села и ще регистрира свършената работа по отстраняването им. На Общинския съвет ще бъде показана и настояща информация за даренията, постъпилите по сметката на Общината и посредством DMS акцията.

Общо в тях досега са събрани над 660 000 лв. . Предстои Съветът да вземе решение какъв да бъде механизмът за разпределение на помощта за потърпевшите.

Над 111 единици тежка, междинна и малогабаритна строителна техника работи през вчерашния ден за премахване на вредите, породени от наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

На терен за справяне с последствията от бедствието бяха изпратени 48 камиона, 21 колесни комбинирани багера, 3 булдозера, 4 фадроми, 9 верижни багера, 4 щипки, 11 резачки, 7 бобката и други.

Броят на техниката, ангажирана в разчистването, е резистентен по данни на Кризисния щаб. Щабът към момента се нуждае от спомагателни мощности и приканва всички притежатели на тежка, междинна и малогабаритна техника, които биха могли да я дават, да се свържа т с Общината.

В разчистването на провалите взеха присъединяване 131 военнослужещи и 64 доброволци . Работата на военнослужещите и доброволците беше проведена от военни координатори и 14 чиновници от общинска администрация.
 
Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиянство и готвене. Добрата вест е, че в множеството обитаеми места индикаторите ѝ се усъвършенстват.

Очаква се до дни РЗИ-Пловдив да даде позволение водата от водопровода да се използва освен за битови потребности, за което Кризисният щаб ще уведоми навреме популацията.

Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
Титуляр: Община Карлово
БУЛСТАТ: 000471365
Код за тип заплащане - 44 51 00
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР