Доклад на д-р Румен Петков, изнесен на Дискусията Споделяне на

...
Доклад на д-р Румен Петков, изнесен на Дискусията Споделяне на
Коментари Харесай

Д-р Румен Петков: Китайско-африканските отношения като успешен пример: Търговия, бизнес, модернизация и развитие

Доклад на доктор Румен Петков, изнесен на Дискусията " Споделяне на новите стопански шансове от Китай ", проведена от Китайската медийна група /КМГ/ и.

В ера на геополитически рецесии, стопански разтърсвания и всякакво интернационално напрежение, пандемии и други световни проблеми, съдействието сред другите райони е все по-застрашено, само че в същото време и все по-нужно. Оказва се, че има световни провокации, с които обособените страни и даже райони не могат да се оправят сами.

Това важи още повече за Африка - континент, който доникъде на ХХ век беше формиран от колонии и подмандатни територии на западноевропейските сили - Франция, Англия, Белгия, Португалия, Италия и Испания. Колониалната история на Африка е тъжна страница от общочовешката история и води до последици, които се усещат и до ден сегашен, в това число беднотия, войни, етнически и религиозни спорове, военни преврати и други сходни неща. Нещо повече, някои западни страни към момента поддържат военното си и икономическо наличие в Африка, извличайки непропорционални и несправедливи преимущества за своите корпорации.

Не подобен е казусът с Китай, който през последните години се утвърди като главен вложител и реформатор на Африка. Китайският път на рационализация предложи един резистентен и логичен модел на развиване за африканските страни, с цел да могат те да реализират стопански напредък и развиване. През последните няколко десетилетия Китай се трансформира от бедна земеделска страна, която беше обект на повече от 100 години задгранични интервенции, в индустриална и икономическа свръхсила със международна просвета и еластичен социо-икономически и държавно-политически модел. Китайската рационализация от своя страна даде ключ на африканските страни към тяхното лично развиване и към омиротворяването на размирния континент. Миналата година президентът Си Дзинпин посети за десети път Африка по време на срещата на БРИКС в ЮАР. Този континент, рядко посещаван от западни политици, е чест хазаин на китайски политици и дипломати, а три африкански страни - ЮАР, Египет и Етиопия са част от блока БРИКС. И точно предходната година Си Дзинпин не просто прикани Китай и Африка да се обединят за рационализация, само че и изложи три съответни начинания за поддръжка на индустриализацията, земеделската рационализация и развиването на човешките гении и капацитет на африканския континент...

/ВИДЕО/

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед1024Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед19618Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед7485Д-р Владимир Трифонов: Китайският модел за световно развиване -  опция за непоклатимост и стопански растежАлтернативен Поглед32641Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед163185Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127109Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94454Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90041Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83473Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев2691Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част)Васил Проданов17952Залезът на Европа: Трета част – Демографската гибел
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР