Доклад, изготвен от правителството на Франция, предупреди, че бюджетът за

...
Доклад, изготвен от правителството на Франция, предупреди, че бюджетът за
Коментари Харесай

Правителството на Франция предупреди за надхвърляне на бюджета за Олимпийските игри

Доклад, направен от държавното управление на Франция, предизвести, че бюджетът за Олимпийските игри в Париж през 2024-та година може да бъде надвишен с към половин милиард евро.

Подготовката за семейството на френската столица на най-голямото спортно събитие едвам е почнала, само че финансови специалисти към този момент предизвестяват, че има риск първичния бюджет от 6.8 милиарда евро да бъде надхвърлен доста съществено. Според отчета разноските за създаване на уреди ще излязат с към 500 милиона повече от това, което е планувано в бюджета. В отчета се споделя и че има възможност построяването на въпросните уреди да не се случи в направения период, като най-вероятно е това да се случи с олимпийското село.

Париж завоюва семейството на Олимпийските игри през 2024 през септември предходната година, откакто победи единствения различен претендент Лос Анджелис, който от своя страна получи правото да одобри Олимпиадата четири години по-късно. Столицата на Франция ще е хазаин на Игрите за трети път в историята си след 1900 и 1924, а калифорнийският град също ще има опцията да провежда Олимпиада за трети път, откакто към този момент го е правил през 1932 и 1984. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР