Доказването на случаите на Делта варианта на COVID-19 у нас

...
Доказването на случаите на Делта варианта на COVID-19 у нас
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: В края на лятото ни очаква нова вълна на COVID-19

Доказването на случаите на Делта разновидността на COVID-19 у нас би трябвало да е алена предупредителна лампичка. Това разяснява епидемиологът проф. Мира Кожухарова, по Нова телевизия.

По думите й сега епидемиологичната конюнктура в страната е доста спокойна.

„ Вероятно към края на август, най-късно началото на септември, ни чака сходна вълна каквато се развива в другите страни ”, съобщи Кожухарова.

Тя даде образец с други страни. „ В Русия имат ваксини, само че не ги желаят. Казват, че желаят западна ваксина. Предполагам, че ще им внесат, само че надали това ще докара до кой знае какъв резултат. Предстои издигане на вълната. Във Англия несъмнено стартира нова вълна, само че тя не е висока, тъй като са доста имунизираните. В Израел кривата съвсем не е изменена ”, изясни проф. Кожухарова.

Тя е безапелационна, че решението е във имунизациите, които пазят от тежко протичане на заболяването. Защита имаме и след преболедуване.
 Ето при какви условия може да отпадна носенето на маски съгласно проф. Кожухарова Ето при какви условия може да отпадна носенето на маски съгласно проф. Кожухарова
Промените са огромни спрямо вчерашния ден. Вече има групи от трудови колективи, на които се дава опция да не вървят с маски н...

„ Колкото повече хора са имунизирани, толкоз по-малко случаи ще имаме. Би трябвало чиновниците, които имат контакти с доста хора - да са към този момент имунизирани. В Русия обстановката доста наподобява на българската - имат ваксина, само че не желаят да я употребяват, по тази причина там се надига вълната. Например там, където има доста имунизирани като Англия и Израел има вълна, само че болните са доста малко. Хората с ваксини е изрично защитени от тежко протичане на вируса и влизането в болница ”, изясни Кожухарова.

" Интересен ми е гръцкият образец, при нас надали ще сработи. Когато имаш опция да се предпазиш, моралът споделя, че би трябвало да го направиш. Притеснявам се същински, че в България постоянно действаме в последния миг. Надявам се след алената лампичка, а точно Делта разновидността, хората ще се имунизират ", сподели още тя.

Що се отнася до чартърите с съветски туристи, тя съобщи, че не е нужно да се стопират, само че може да се слагат условия всеки един идващ да се тества с бърз антигенен тест, без значение дали е имунизиран или не.

Малко е прекомерно да се не разрешава влизането в Европейски Съюз на британци. Граничният надзор, колкото и да е добър - то не може да спре вирусите, счита още проф. Кожухарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР