Доказателственият материал, предоставен от МВР в прокуратурата по разследването на

...
Доказателственият материал, предоставен от МВР в прокуратурата по разследването на
Коментари Харесай

Цели 470 стр. са доказателствата срещу Борисов, събрани от МВР

Доказателственият материал, възложен от Министерство на вътрешните работи в прокуратурата по следствието на някогашния министър председател Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов, е в размер 470 страници. Това демонстрира документ от Министерството на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че от публикуваните от прокуратурата описи по досъдебното произвеждане, по което трите лица бяха арестувани за 24 часа в Седмо РУ-СДВР, липсва придружителното писмо. С него точно описите са били публично изпратени от Главна дирекция " Национална полиция " в Софийската градска прокуратура.

След като Борисов беше освободен, прокуратурата даде брифинг, на който разгласи, че няма учредения за покачване на обвинявания на тримата арестувани, тъй като нямало задоволително доказателства против тях.

Но от непоказания от прокуратурата документ излиза наяве, че Министерство на вътрешните работи й е предоставило цели 470 страници доказателствен материал, събран в четири папки.

В придружителното писмо е посочено, че с изключение на материалите по досъдебното произвеждане по член 161 алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, са изпратени и материали по член 219 алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, който гласи:

Чл. 219. (1) Когато се съберат задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице в осъществяване на закононарушение от общ темперамент и не са налице някои от основанията за преустановяване на наказателното произвеждане, проверяващият орган рапортува на прокурора и притегля лицето като обвинен със сформиране на надлежно разпореждане.

Това е повода плановете на постановленията по член 219 алинея 1 да не попадат в описите, публикувани от прокуратурата, защото те са разказани в придружителното писмо.

За да улеснят прокуратурата, въпросните постановления ще бъдат импортирани още веднъж в понеделник сутринта, 21 март 2022 година, прецизират още от вътрешното ведомство.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР