Доказано е още, че Иванчев е част от по-голяма мрежа

...
Доказано е още, че Иванчев е част от по-голяма мрежа
Коментари Харесай

Един от българите шпиони в полза на Русия в Англия следял Христо ...

Доказано е още, че Иванчев е част от по-голяма мрежа от българи, основани във Англия, за които се твърди, че са следили и следили хора.

 

Останалите петима българи, задържани предишния февруари - Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Картин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова, чакат последващо правосъдно съвещание по обвиняванията в шпионаж.

 

То е планувано за 28 октомври. 

 

46-годишният Орлин Русев, 42-годишният Бисер Джамбазов, 32-годишната Катрин Иванова, 32-годишният Иван Стоянов и 29-годишната Ваня Габерова са упрекнати в скрит план за приемане, събиране или предаване на информация, която би могла да бъде потребна " за цел, накърняваща сигурността и ползите на страната ", в интервала сред август 2020 година и февруари 2023 година

И тримата мъже и двете дами публично се признаха за почтени по време на чуване в лондонския съд " Олд Бейли ". Русев, Иванова и Джамбазов отхвърлиха и второто обвиняване за владеене на 18 подправени документа. Те включват български, английски, френски, хърватски, чешки, гръцки, италиански и словенски паспорти, испанска персонална карта и чешка шофьорска брошура.

38-годишният Тихомир Иванчев, шестият българин, който също е упрекнат в шпионаж, беше публично причислен към делото, само че не даде показания. На предходното чуване английските прокурори обявиха, че обвинените са били част от проведена мрежа, която е правила наблюдаване и враждебни дейности от името на Русия против съответни цели, в това число за евентуални отвличания.

За хипотетичния действен център на групата във Англия е посочен домът на Русев, като е посочено, че мрежата е получавала задания от лице, разпознато като Ян Марсалек. Марсалек, някогашен основен действен шеф на банкрутиралата компания за разплащания Wirecard, не е упрекнат в закононарушение във Англия, само че е посочен като съизвършител в обвинителния акт.

 

Той е търсен от немската полиция поради хипотетична машинация и понастоящем местонахождението му е незнайно. Делото е отсрочено за идващото чуване на 16 май, а двамата би трябвало да се изправят пред съда през октомври.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР