Доказано е - не само в България, а в целия

...
Доказано е - не само в България, а в целия
Коментари Харесай

КАТ извади всичките си нови и стари камери на пътя

Доказано е - освен в България, а в целия Европейски Съюз - скоростта е най-сериозният извършител на тежки ПТП-та. А у нас водачите се движат с по-висока скорост от нужното. Това съобщи пред Българска национална телевизия основен контрольор Росен Рапчев от КАТ.

От през вчерашния ден Пътна полиция започва интервенция за надзор на скоростта. Тя се организира в цялата страна, като ще продължи до края на седмицата. Eкипите на "Пътна полиция " са ситуирани в обитаемоте места, основните пътища, автомагистралите и третокласните пътища и наблюдават главно за скоростта.

КАТ извади всичките си близо 200 нови и остарели камери, като изключително внимание ще се обърне на пътищата Русе-Бяла, Ботевград –Мездра, Кресненското дефиле и Бургас-Варна. Засилени ще бъдат и дежурствата по основни кръстовища и по централните булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас и други огромни градове.

"По причина "скорост " или "несъобразена скорост " с пътните условия ПТП-тата в множеството случаи са с тежко ранени и починали. Когато е ниска скоростта - даже да има ПТП - то ще е единствено с материални вреди ", изясни контрольор Рапчев.

По думите му, в страни сходни на нашата - Унгария, Чехия - откритите нарушавания са с пъти по-малко, в сравнение с в България.

"А у нас разполагаме с по-малко механически средства. Какво значи това - че в България водачите се движат с по-висока скорост от нужното. За предходната интервенция "Скорост " предходната година в Чехия 1000 точки за надзор са имали, а в България сме имали 415 точки за надзор. И са открити в Чехия - 3000 нарушавания, а в България - 3500 ", добави Росен Рапчев.

Само през март по пътищата у нас са глобени повече от 4400 души за превишена скорост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР