Доказано е, че до 3-годишната си възраст децата са почти

...
Доказано е, че до 3-годишната си възраст децата са почти
Коментари Харесай

Ако се преструвате, че разбирате бебешки, детето ще проговори по-рано

Доказано е, че до 3-годишната си възраст децата са съвсем едно цяло със своите майки. Много родители се вманиачават по методите на образование и ползват всевъзможни нововъведения, които следват прецизно. Истина е, че до момента в който бебето е в утробата, може да ви чува и е потребно да му пускате Моцарт да вземем за пример. Но не е наложително. Ако не го извършите, това никога не значи, че детето ви няма да развие нюх за естетическото да вземем за пример.

Когато детето се роди, се изправяме пред други провокации – по кое време ще стартира да се завърта единствено, по кое време ще проходи, по кое време ще проговори. Каквото и да написа в дебелите книги, всичко е самостоятелно, въпреки да съществуват въпреки всичко общоприети времеви граници.

Много е значимо обаче от самото раждане на бебето да си давате тип, че го разбирате, да не спирате да поддържате връзка с него, да му говорите, да му разказвате, да споделяте с него всякакви неща от деня си, тъй като това сигурно подкрепя развиването му.

Ако се преструвате, че разбирате бебешкото бръщолевене на рожбата си, е допустимо да проговори по-рано. Проучванията сочат, че родителите, които дават отговор на бебетата с думи и „ водят диалог “ с тях, подкрепят доста развиването на отзивчивите им умения. Обяснението е напълно просто – колкото по-рано децата стартират да схващат думите и да вземат участие интензивно в живота ви, толкоз по-скоро ще стартират сами да си служат с думи, с цел да изградят пълноценна връзка с вас.

Така че, родители, не е смешно, когато отговаряте на бебето си или му разказвате приказка. Не единствено че е потребно за развиването му, само че е и едно от най-приятните занимания на света.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР