Доказа се, че има нужда от пълен одит на това,

...
Доказа се, че има нужда от пълен одит на това,
Коментари Харесай

Ананиев настоя за пълен одит на инфраструктурните проекти

" Доказа се, че има потребност от цялостен одит на това, което се случва по българските пътища ". Tова съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " и пътен специалист Настимир Ананиев пред Българска национална телевизия.

По думите му огромният брой жертви на " Струма " е в резултат на пожара в рейса. Според Настимир Ананиев има някаква спомагателна причина за нещастието, тъй като нафтата доста мъчно може да бъде запалена, не е като бензина.

" Пътната сигурност би трябвало да е приоритет, не може след нещастия да реагираме. Какво е станало на " Струма ", ще каже следствието. Като можем да даваме разнообразни версии - виждате, че много бързо излязоха с разнообразни хипотези, че най-вероятно има комплекс от аргументи, свързани и с маркировката, и със сигнализацията, и детайл на човешка неточност ", сподели той.

Според него при конфликта предното стъкло на рейса също се е счупило. " Трябва да се види тази версия за акселератор, тъй като доста малко хора са съумели да се спасят. Както споделих, би трябвало да реагираме преди нещастията с съответни дейности ", съобщи Ананиев.

На договарянията за кабинет в бранш " Транспорт " също е разисквано, че би трябвало одит на огромните инфраструктурни планове - по какъв начин са били строени, съблюдават ли се сигурността и проектирането на пътищата. " Две години работи Държавната организация по пътна сигурност. Те направиха един доста прекрасен отчет първоначално, в който признаха, че 2/3 от хоризонталната маркировка е незадоволителна, а в този момент прокуратурата ще разпорежда инспекция дали маркировката отговоря на стандартите. Щом организацията е споделила, че 2/3 не е приемлива, значи към 80-90% от цялата маркировка не е приемлива и ние, водачите, виждаме това ", разяснява специалистът.

Агенцията би трябвало да има координиращи функционалности сред институциите, които дават отговор за пътната сигурност, а ГЕРБ записаха, че това ще бъде просто едно аналитично звено, което да написа отчети, сподели още Ананиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР