Доказа се, че има нужда от пълен одит на това,

...
Доказа се, че има нужда от пълен одит на това,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, ПП: Има нужда от пълен одит на това, което се случва по българските пътища

" Доказа се, че има потребност от цялостен одит на това, което се случва по българските пътища ", разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от " Продължаваме промяната " и пътен специалист Настимир Ананиев.

Големият брой жертви на " Струма " е в резултат на пожара в рейса и съгласно Настимир Ананиев има някаква спомагателна причина за нещастието, тъй като нафтата доста мъчно може да бъде запалена, не е като бензина.

" Пътната сигурност би трябвало да е приоритет, не може след нещастия да реагираме. Какво е станало на " Струма " - ще каже следствието. Като специалисти можем да даваме разнообразни версии - виждате, че много бързо излязоха с разнообразни хипотези, че най-вероятно има комплекс от аргументи, свързани и с маркировката, и със сигнализацията, и детайл на човешка неточност ", сподели той.

Според него при сбълъска предното стъкло на рейса също се е счупило.

" Трябва да се види тази версия за акселератор, тъй като доста малко хора са съумели да се спасят. Както споделих, би трябвало да реагираме преди нещастията с съответни дейности ", съобщи Ананиев.

На договарянията за кобинет в бранш " Транспорт " също е разисквано, че би трябвало одит на огромните инфрастурктурни планове - по какъв начин са били строени, съблюдават ли се сигурността и проектирането на пътищата.

" Две години работи Държавната организация по пътна сигурност. Те направиха един доста прекрасен отчет първоначално, в който признаха, че 2/3 от хоризонталната маркировка е незадоволителна, а в този момент прокуратурата ще разпорежда инспекция дали маркировката отговоря на стандартите. Щом организацията е споделила, че 2/3 не е приемлива, значи към 80-90% от цялата маркировка не е приемлива и ние, водачите, виждаме това ", разяснява специалистът.

Агенцията би трябвало да има координиращи функционалности сред институциите, които дават отговор за пътната сигурност, а ГЕРБ записаха, че това ще бъде просто едно аналитично звено, което да написа отчети, съобщи Ананиев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР