Докато западните страни започнаха да се организират за кампании за

...
Докато западните страни започнаха да се организират за кампании за
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Българското Министерство на отбраната е обявило продажба на 40 генератора докато светът прави кампании, за да помогне с генератори на Украйна

Докато западните страни започнаха да се провеждат за акции за доставяне на Украйна с генератори и друго ел. съоръжение, което да подкрепи страната да преживее зимата откакто Русия нападна в продължение на седмици енергийната системата на страната, българското Министерство на защитата е оповестило продажба на 40 генератора. Предприятието " Снабдяване и търговия-МО " ЕООД е предложила да продаде 40 генератора посредством Софийската стокова борса, заяви във обществената мрежа Facebook Иван Сотиров, някогашен народен представител от 37-то и 38-то Народно събрание.
 
Сотиров акцентира, че МО продава генераторите, макар че кметът на украинския град Нетешин се е обърнал непосредствено с молба за незабавна помощ точно от генератори. Не са известни обществени данни българското държавно управление, за разлика от доста други европейски държавни управления, да е подхванало някакви дейности, които да оказват помощ на Украйна в оцеляването ѝ през зимата.
 
Европейският парламент стартира предходната седмица акция " Генератори на вяра ", която да подкрепи Украйна за да се обезпечи сила за лечебни заведения, учебни заведения, водоснабдителни уреди, центрове за подкрепяне, приюти и други през зимата.
 
Съединени американски щати оповестиха, че отделят 53 милиона $, с цел да оказват помощ на Украйна да се опълчи на съветските офанзиви върху енергийната мрежа на страната. " Оборудването ще бъде доставено екстрено, с цел да помогнем на украинците да преживеят зимата ", се споделя в известието на Държавния департамент.
 
На срещата на НАТО в Букурещ Йенс Столтенберг също анонсира, че Алиансът ще се насочи помощ за Украйна, ориентирана точно към това страната да успее да противостои на оръжието в ръцете на Владимир Путин " зима ". Помощта ще бъде от гориво и... генератори.

И до момента в който у нас след половин година старания към този момент има решение на Народното събрание за оказване на военна помощ на Украйна, цивилен деятели събират средства за генератори в обществените мрежи. В момента тече акция за събиране на средства точно за генератори. Каква военна помощ ще окаже България на Украйна също към момента не е ясно макар решението на Народното събрание.

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР