Докато Юбер промени транспортните услуги в много градове по света,

...
Докато Юбер промени транспортните услуги в много градове по света,
Коментари Харесай

В Сао Пауло борят задръстванията с хеликоптери таксита

Докато " Юбер " промени транспортните услуги в доста градове по света, адските тапи в Сао Пауло доведоха до основаването на ново приложение, което отваря небето за пасажерите: Voom - такси услуга с хеликоптер, при която се таксува по отношение на дистанцията и тежестта на пасажера, оповестява Агенция Франс Прес.

Новата услуга е божи подарък за бързащите, само че единствено в случай че метеорологичното време разрешава.

12-милионният град има съществени проблеми с големите тапи. В града има 5,9 милиона автомобила или един на всеки двама души. В пиковите часове трафикът може да доближи до дължина 576 километра.

Бизнес начинанието е от април. Приложението пита пасажерите за тежестта и багажа им, а по-късно изпраща калкулираната цена.

Около 30 километра се вземат за 9 минути и коства 150 $. Други компании, предлагащи услуги с хеликоптери, вземат 10 пъти повече и пътуванията би трябвало да бъдат декларирани минимум два дни авансово.

Сао Пауло е на върха на лист с 500 града, които от Voom са избрали за дебюта си заради разнообразни аргументи. Градът е с най-големия флот от хеликоптери в света. В Сао Пауло има към 700 хеликоптера, съвсем 1/3 от всички в Бразилия, и към 530 площадки за кацане.

В момента сред шестима и десетима души употребяват услугата всеки ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР