Докато вторият кораб с украинско зърно на борда плава от

...
Докато вторият кораб с украинско зърно на борда плава от
Коментари Харесай

Киев преговаря с Турция за възобновяване на коридора за зърно през Черно море

Докато вторият транспортен съд с украинско зърно на борда плава от Одеса към България, Украйна обмисля различни направления за земеделската си продукция. Освен това договаря с Турция за обновяване на зърнения кулоар през Черно море. Контейнеровозът „ Примус “ употребява заобиколен маршрут, минавайки около крайбрежията на страните членки на НАТО Румъния и България.

 
Продължаваме напъните си да обновим процеса допустимо най-скоро преди облагите от Черноморската самодейност да бъдат изгубени. Винаги сме очаквали това и сме обсъждали с нашите другари, че ще се сблъскаме с различни обстановки, в които Русия не е в уравнението.
Хакан Фидан – министър на външните работи на Турция

Киев интензивно търси решения за отбрана на корабите си от вероятни съветски офанзиви. Те включват увеличение на сухопътните направления за експорт, както и възможна система от конвои с конвой от кораби на НАТО, само че последната концепция не се приема от Съединените щати.

Украйна се опълчва изрично и на настояването на някои европейски страни за удължение на периода на възбраната за импорт на украинско зърно в Европейския съюз. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР