Докато войната в Украйна продължава, Турция която за момента балансира

...
Докато войната в Украйна продължава, Турция която за момента балансира
Коментари Харесай

Проф. Чуков: България трябва да възстанови своите ресурси и възможности за газовите находища

Докато войната в Украйна продължава, Турция която за момента балансира добре в връзките си с Москва и Киев, стартира своя интервенция в Северен Ирак против членове на ПКК. Правителството разгласи, че възнамерява нахлуване във вътрешността в страната. Позицията на турската страна и на арабските страни за войната в Украйна - тематиката в " Говори в този момент " разяснява арабистът проф. Владимир Чуков.

Турция употребява огромния вакуум след съветската инвазия в Украйна и на практика, стартира да осъществя свои цели и задания, които е имала, изясни Чуков по отношение на интервенцията в Северен Ирак.

Ердоган към този момент приказва за Истанбулски развой - той се пробва в действителност да принуди водачите да дойдат в Турция и да договарят. Русия е подвластна от протоците - 60% от съветската търговия минава през Средиземно море, тъй че руснаците постоянно имат едно на разум в тази посока. Половината от Черноморския флот на Русия остана в Средиземно море. И още нещо - Турция затвори въздушното пространство за съветски самолети от и за Сирия, изясни арабистът.

Много е тъпо, че част от тактиката на Русия е да обрече на апетит украинците, добави той.

Украинците имат одобрени пазари и това, което ние изпитваме като компликации във връзка с енергетиката и газа, сходни компликации виждаме в африканските страни. Войната би трябвало да завърши час по-скоро, безапелационен е проф. Чуков.

По отношение на тематиката с доставките на газ и какво можем да чакаме от Турция, той изясни, че тя в действителност има евентуални източници за доставяне на България с газ. Предстои да забележим до каква степен ще бъде лоялна към нас.

Погледнете, Румъния няма проблеми. Защо? Защото техният деспот Чаушеску създаде техните залежи. А ние какво вършим - вървим на вратата и просим. Така че, България би трябвало да възвърне своите запаси, изясни професорът.

Вижте паралела на проф. Чуков сред обстановката в Украйна и Сирия във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР