Докато Волен Сидеров умело се възползва от достиженията на демокрация,

...
Докато Волен Сидеров умело се възползва от достиженията на демокрация,
Коментари Харесай

Журналистическа асоциация: И БНТ има вина за усещането у политиците, че могат да безчинстват в ефира! Сервилно е отношението към силните на деня

Докато Волен Сидеров ловко се възползва от достиженията на народна власт, с цел да я саботира, отговорност би трябвало да бъде търсена от личностите, които го употребяват или са го употребявали, с цел да реализиран свои политически и професионални цели, се споделя в позиция на Асоциация на европейските публицисти – България, във връзка държанието на водача на " Атака " нощес по Българска национална телевизия, написа " Дневник ".

``
реклама

Лидерът на " Атака " провокира скандал по време на присъединяване си в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия, поради който се наложи даже намесата на двама служители на реда и малко спиране на предаването, до момента в който бъде изпъден от студиото. Днес от Централната изборна комисия оповестиха, че има нарушаване на изборния кодекс и Сидеров може да бъде санкциониран сред 2 хиляди и 5 хиляди лв..

Поведението на водача на " Атака " беше наказано от досегашните му съдружни сътрудници НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, от ръководещата партия ГЕРБ, държавното управление, управлението на Народното събрание и други.

От АЕЖ - България показват, че по най-груб метод, Волен Сидеров злоупотребява с правата, които законите на България му дават. " Намираме се в предизборна акция, Българска национална телевизия е задължена да предложения представител на неговата партия, т.е. няма по какъв начин да ограничи наличието му и защото се употребява с депутатски имунитет, не може да му бъде потърсена отговорност за държание, което наподобява на безчинство ", прецизират от АЕЖ.

От организацията напомнят, че генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, който разпореди водачът на " Атака " да не бъде канен повече в националната телевизия, в действителност е натрупал нужния му опит, с цел да оглави Българска национална телевизия точно в малкия екран на екстремистката партия " Атака ".

" Припомняме също, че последният път, когато Сидеров направи скандал в Българска национална телевизия бе през предходната година, когато бе поканен точно от някогашния си чиновник Емил Кошлуков в предаването " Още от деня ". Тогава Сидеров от позицията на съдружен сътрудник в държавното управление си разреши да оказва неприемлив напън за уволнението на неуместен за него публицист. И за разлика от вторник вечер, политикът не получи отговарящ отговор от страна на водещия, сегашен общоприет шеф ", споделят още от АЕЖ.

От организацията показват, че престижът на Българска национална телевизия се подронва и от вътрешната страна. " Сервилното отношение към мощните на деня, демонстрирано в някои излъчвания, основава сходно чувство у политиците, че могат да безчинстват в ефира на Българска национална телевизия и да се подиграват на публицисти и фенове. За образец можем да дадем интервютата, които Георги Любенов направи с Никола Филчев, Сотир Цацаров и Вежди Рашидов. Тези изявленията са образец за всичко друго, само че не и за публицистика, каквато би трябвало да показва една телевизия, служеща на обществото ", се споделя още в декларацията.

Асоциацията на европейските публицисти – България показва взаимност с екипа на предаването " Референдум " и публицистите от Българска национална телевизия, поздравява водещата Добрина Чешмеджиева за достойното държание и Съвета за електронни медии за бързата реакция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Collector (преди 4 минути) Рейтинг: 74466 | Одобрение: 61326 Всички подлоги на комунягите да се кастрират! COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД