Докато Великобритания се мъчи да се намери пътя за излизане

...
Докато Великобритания се мъчи да се намери пътя за излизане
Коментари Харесай

В САЩ съветват: Време е Тръмп да помогне на Мей и Brexit

Докато Англия се мъчи да се откри пътя за излизане от Европейския съюз, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да се включи в процеса и да помогне на английския министър председател Тереза Мей, приканва Том Роган в материал за американския вестник Washington Examiner, представен от " Фокус ". А ето какво гласи текстът на Роган:
" Тръмп сигурно може да направи доста повече. Вземете търговията. Независимо, че президентът повдигна икономическото самочувствие на британците, като даде обещание, че ще подписа съглашение за свободна търговия с Лондон незабавно щом Brexit се осъществя, той, също по този начин, сподели, че договорката на Тереза Мей ще направи подписването на добър контракт по-трудно. Това обаче е точка на разногласия и не е наложително да е последната дума по въпроса.
Тръмп би трябвало най-малко да обясни, че желае Англия да излезе от Европейски Съюз допустимо най-скоро, с цел да може да се реализира взаимноизгодна комерсиална договорка. Това ще ускори позицията на Мей по отношение на консервативните членове на Народното събрание, които сега се опълчват на нейната договорка за Brexit.
Американският президент също би трябвало да размаха американската дипломатическа и икономическа сопа пред Европейски Съюз. Защото Съюзът, който продължава да нанася вреди на стопанската система на Съединени американски щати, е мощно заинтригуван в личната си договорка с Вашингтон. Това е отражение на комерсиалния остатък на Европейски Съюз със Съединени американски щати, който възлиза на 169 милиарда $ през 2018 година В този ред на мисли, без значение, че комерсиалната договорка в последна сметка ще бъде от изгода и за двете страни, Европейски Съюз се нуждае повече от нея.
Тръмп би трябвало да каже на Европейски Съюз, че няма да е податлив да реализира съглашение в по-кратък период, в случай че Европейски Съюз не направи нови отстъпки на Англия, които да създадат Брекзит вероятен, изключително по въпроса за ирландската граница, която се трансформира в главен проблем. Този проблем е главното затруднение пред това договорката за Brexit на Мей да получи нужните гласове, с цел да мине през Народното събрание.
Има и други лостове за въздействие, които американският водач може да употребява. Спомнете си по какъв начин през тази седмица администрацията на Тръмп предизвести Германия, че в случай че не извади китайската компания Хуавей от проектите си за основаване на 5G мрежата на Германия, Съединени американски щати ще редуцира обмена на разследваща информация с Берлин. Тръмп споделя същото на други чиновници на Европейски Съюз и повярвайте ми, те ще го послушат. Страните от Съюза не могат да се съпоставят със качествата в разузнаването на Америка, изключително тези на Националната разследваща работа, и тези благоприятни условия многочислени офанзиви на „ Ислямска страна “ против европейските градове. Много стотици, а може би и хиляди, европейски животи бяха избавени в следствие от това.
Разбира се, резонно е да се зададе въпросът, за какво Съединени американски щати би трябвало да предприеме такива стъпки. В наш интерес ли е? Отговорът е да. Англия е най-близкият съдружник на Съединени американски щати и тя има потребност от нас в този миг, изпълнен с провокации. Тя е заслужила тази поддръжка посредством своя дипломатически, разследващ и боен съюз с нас. Помнете, Англия е дала повече от 600 от своите синове и дъщери в Афганистан и Ирак, а още доста хиляди бяха ранени съществено.
Тръмп резервира значително позитивни връзки с Тереза Май, тъй като и двамата водачи признават, че връзката им е по-скоро политическа, в сравнение с личностна. Време е да накараме американската политика да работи за Brexit. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР