Докато в неделя по обяд в Маями ще се играе

...
Докато в неделя по обяд в Маями ще се играе
Коментари Харесай

Агаси, Макенроу, Родик и Ченг ще играят пикълбол за 1 милион долара


Докато в неделя по обяд в Маями ще се играе финалът на Мастърс шампионата при мъжете, то на няколко километра разстояние, в Холивуд, на корта едни против други ще бъдат четирима членове на „ Залата на славата в тениса “ – Андре Агаси, Майкъл Ченг, Джон Макенроу и Анди Родик ще се впуснат в шампионат по пикълбол с награден фонд 1 милион $.

Шоу конкуренцията ще се организира в Seminole Hard Rock Hotel & Casino и ще бъде предавана онлайн в ефира на ESPN. Събитието ще включва два мача на сингъл – Ченг против Родик и Агаси против Макенроу. За край ще има и среща ан двойки, в която Ченг и Макенроу се изправят против Агаси и Родик. Организаторите не са оповестили по какъв метод четиримата ще си разпределят наградния фонд.

Едно е несъмнено – това е най-големият награден фонд в историята на пикълбол и любопитното е, че той ще бъде разпределен не сред най-хубавите в добиващия все по-голяма известност в Съединени американски щати спорт, а сред митове в тениса. Разбира се, повода е, че най-малко все още водещите състезатели в пикълбол не са изключително известни и не водят до интерес измежду публиката.

Турнирът се назовава Pickleball Slam и ще бъде предшестван от аматьорска конкуренция, в която тимът победител ще завоюва 10 хиляди $ и късмет да играе в неделя против тенис звездите.

Пикълбол е комбинация сред тенис на корт, тенис на маса и бадминтон, а в последните години се практикува от все по-голям брой хора в Съединени американски щати заради по-малкото придвижване и неналичието на нужда от огромни първични умения за практикуването му.

Към момента обаче този спорт към момента не се е утвърдил като ефирен спорт, а основаването на Pickleball Slam има и тази цел. „ Всички мигновено го харесва. Възприема се доста добре от хората, които го играят. Но не знам дали в миналото ще се пренеса в малкия екран и ще бъде доста гледаем артикул “, разяснява Родик, който е най-младият от карето участници. Той и Агаси са показали, че практикуват пикълбол. За Ченг сходна информация няма, само че той пък впечатлява с това, че поддържа ужасно физическо положение. Участието на Макенроу е най-любопитно, защото в предишното Големия Джон намерено е подлагал на критика пикълбола.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР