Докато в Лондон тече втората седмица на Уимбълдън, то голям ...

Докато в Лондон тече втората седмица на Уимбълдън, то голям

Българите на корта: 4-10 юли


Докато в Лондон тече втората седмица на Уимбълдън, то огромен брой български тенисисти ще взе участие в професионални шампионати по разнообразни краища на света.

Виктория Томова и Адриан Андреев ще се изявяват на най-високо равнище измежду тях, а в това време София ще е хазаин на ITF шампионат за мъже.

Виктория Томова – WTA 125 Бостад

Първата ракета на България при дамите сменя тревата с клей, с цел да взе участие на мощния шампионат в Бостад. В първи кръг нейна съперничка ще бъде представителката на домакините Жаклин Кабаж-Авад (№317).

При победа тя ще срещне туркинята Ипек Йоз във втори кръг.

Адриан Андреев – Чалънджър в Брауншвайг

Адриан Андреев реализира две победи в квалификациите и по този начин откри място в главната скица на Чалънджъра с награден фонд 134 920 $ в немския град БРауншвайг.

В първи кръг негов противник ще бъде международния №172 и някогашен №45 Максимилиан Мартерер.

Изабелла Шиникова – W60 Амстелвеен

Изабелла Шиникова е осма в схемата в главната скица на 60-хилядника на клей в Нидерландия. В първи кръг тя ще срещне квалификантка.

Диа Евтимова – W100 Версмолд

Диа Евтимова е единствената българка, която преодоля първия кръг на квалификациите на мощния шампионат с награден фонд 100 хиляди $ в Германия.

Тя победи Катарина Херинг с шампионския тайбрек, а във втори кръг ще играе с №4 Амина Аншба.

Юлия Стаматова и Джулия Терзийска изгубиха мачовете си на старта.

Александър Лазаров, Симон-Антони Иванов, Габриел Донев, Симеон Терзиев , Самуил Конов, Леонид Шейнгезихт, Николай Колячев, Янаки Милев, Пьотр Нестеров, Илиян Радулов, Виктор Марков – М15 София

11 български тенисисти попаднаха в главната скица на интернационалния шампионат в София, чийто хазаин тази седмица ще бъдат кортовете на Търговска колегия „Диана“.

Александър Лазаров е лидер в схемата, Симон-Антони Иванов е №7, а Габриел Донев и Янаки Милев (с юношеския си ранкинг) получиха непосредствено място в шампионата.

Симеон Терзиев, Пьотр Нестеров, Илиян Радулов, Виктор Марков получиха уайлд кард.

Самуил Конов, Никола Колячев и Леонид Шейнгезихт са тримата родни представители, които съумяха да преодолеят квалификациите.

Ани Вангелова – W15 Казабланка

Ани Вангелова е №6 в схемата на шампионата в Мароко. В първи кръг тя ще срещне италианката Франческа Дел’Едера.

Беатрис Спасова – W15 Монастир

Беатрис Спасова е осма сложена в Монастир. На старта надарената българка ще се изправи против италианката Франческа Милани.

Източник: tenniskafe.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg