Докато в Испания претендира за помощ за оцеляване в пандемията

...
Докато в Испания претендира за помощ за оцеляване в пандемията
Коментари Харесай

Обмислят отмяна на следващия сезон на коридата в Богота

Докато в Испания претендира за помощ за оцеляване в пандемията от ковид, в Латинска Америка дебатът за бикоборството като културен театър продължава да провокира несъгласия. „ Бикоборството е спорно от самото му основаване и през днешния ден те не са склонни да изчезнат единствено в няколко страни, където множеството от техните жители не ги поддържат “, сподели Алиша Агуайо, шеф на PETA Latino, пред „ Дойче Веле “, оповестява БГНЕС. Поради тази причина бранителите на животните честват в Колумбия, след известието по-рано този месец за анулацията на идващия сезон на корида в Богота .
" За 2021 година не е имало търг за културния площад „ Сантамария “, с народен декрет, публикуван от президента Иван Дуке. За да се предотврати и управлява разпространяването на Covid-19 на националната територия, се одобряват ограничения като възбрана на събитията от обществен или частен темперамент, които включват посещаемост на повече от 50 души ”, изяснява Катерина Ернандес, шеф на „ Анима натуралис интернешънъл “ в Колумбия. Към това решение се прибавя още една причина: Споразумение 767 от 2020 година, " което не разрешава пострадването и убиването на бикове в тези събития, понижава годишните събития от осем на три и постанова повече налог на облагите от жестокия театър, наред с други възпиращи ограничения “, изясни пред „ Дойче Веле “ Андреа Падила, консултант по животните в Богота.
 Бик умъртви тореадор по време на корида за първи път от 30 години Бик умъртви тореадор по време на корида за първи път от 30 години
Тореадор беше погубен по време на корида в Испания - първи сходен случай от 30 години насам, предадоха международните организации. Жертвата е...
" Въпреки че доста борби са отправени от сектора, мярката е ясна и се ползва прецизно ", акцентира Ернандес, припомняйки, че това е народен декрет. По същия метод съглашението, насърчавано от Падила, има мощно опълчване от страна на почитателите „ Досега са заведени най-малко три правни дейности за опит за отменяне на Споразумение 767 от 2020 година, само че претенциите им не са били сполучливи към днешна дата “, акцентира Падила, макар че признава, че упоменатото съглашение „ не не разрешава бикове, то ги лимитира в няколко аспекта. Той акцентира, че „ при тези условия е доста по-малко евентуално уредниците на събитията за бикоборство да организират кориди в Богота ” .
" Богота към този момент извършва своята част и съобщи, че следващата година няма да има кориди, откакто преди няколко месеца наложи ограничения и законови условия, които затрудняват тяхното осъществяване ", сподели Агуайо. Кметът Густаво Петро приключи бикоборството през 2012 година Въпреки това „ идването на Енрике Пенялоса в кметството даде нови свободи и преимущества на бикоборския бранш “, оплака се шефът на “Анимал натуралис интернешънъл “ в Колумбия. Столицата на Колумбия обаче не е единствената, която е подхванала тази стъпка. „ Същата самодейност към този момент е възпроизведена в Регионалното заседание на Антиокия и се надяваме, че тя ще продължи да бъде показана в останалата част на страната ", сподели Падила. „ Мярката към този момент се приема в други градове, в това число Кали, а кметството заяви, че Сезонът на бикоборството, който се организира през месец декември, няма да се състои през 2020 година и той ще бъде преразгледан дали е комфортно да се прави през 2021 година ", добави Ернандес, който се застъпи за закон, който не разрешава бикоборството.
„ Идеалният път би бил Конгресът да забрани трайно тези практики, само че Конституционният съд упорства Конгресът да законодателства по този въпрос повече от 10 години, изясни Падила.„ Ето за какво е значимо да се напредне на локално равнище, като се употребява териториалната автономност ", добави той, припомняйки, че както Конституционният съд, по този начин и Държавният съвет са декларирали, че общинските и регионалните препоръки могат да контролират този тип процедура, с цел да модерират или отстранен насилието над животни. " Въпреки това, Колумбия направи крачка напред в този развой с утвърждението този понеделник в Първата комисия на Камарата на представителите, на законопроект 410 от 2020 година, посредством който бикоборството се отстрани на цялата национална територия .
" Засега главното предизвикателство е пленарната сесия на Камарата, която има наклонност да заема доста по-консервативни позиции от Първата комисия ", съобщи пред „ Дойче Веле “ Хосе Даниел Лопес, представител на колумбийската камара. " Трябва да одобрим законопроекта в три разисквания. още повече, необятният марж, с който беше утвърден и многопартийният генезис на получения избор, ни разрешава да бъдем оптимисти “, акцентира този, който е и един от уредниците на самодейността. По този метод колумбийският опит може да се трансформира в образец за подражателство за други страни в района, където се практикува корида, като Мексико, Перу, Еквадор и Венецуела, демонстрират данни на PETA Latino. „ Ако Колумбия успее да забрани бикоборството, това ще бъде историческо, тъй като нашата страна има дълбоки корени на насилствената просвета от този вид действия ”, счита Ернандес, акцентирайки основната роля на жителите. " Ако хората не участват на корида, е по-лесно да упражним политически напън, с цел да ги забраним ", сподели той.
 Испания отбрани законово коридата Испания отбрани законово коридата
Въпреки спорните отзиви за кърватата традиция, испанската корида ще продължи да съществува и да се развива. Испания разгласи спорта...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР