Докато целият свят следи с тревога ситуацията в Близкия изток

...
Докато целият свят следи с тревога ситуацията в Близкия изток
Коментари Харесай

Щатска медия: Балканите пред война!

Докато целият свят следи с паника обстановката в Близкия изток и Корейския полуостров, новата война може да избухне на самата граница на Европейския съюз, написа американският вестник " Крисчън сайънс екран ", представен от " Марица ". В просторен материал изданието предсказва нов въоръжен спор на Балканите.

Отношенията сред Гърция и Турция се върнаха с съвсем 100 години обратно. Напрежението сред двете прилежащи страни и членки на НАТО се повишава с всеки изминат момент. Медията напомня случая със задържането на двамата гръцки военни край Одрин на 2 март и решението на турския съд да ги остави в ареста. " Крисчън сайънс екран " напомня и ареста на турския общинар в Гърция за незаконно прекосяване на границата.

" Неразрешеният въпрос за разделения от 1973 година на гръцка и турска част Кипър, възобновеният спор към няколкото дребни острови в Егейско море, над които прелитат самолети и на двете армии и други проблеми не способстват за сигурността в района ", написа още вестникът. " Словесните нападки на националиста и заместител на гръцкия министър председател Алексис Ципрас - Панос Каменос, който назова турския президент Реджеп Ердоган психичноболен, както и изказвания на полуофициални лица в Анкара за възобновяване на Османската империя демонстрират единствено едно - прехвърчане на искри, които може да възпламенят нова Балканска война. А един случаен изстрел някъде по гръцко-турската граница може да бъде съдбовен на мира в региона ", допуска " Крисчън сайънс екран ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР