Докато траят споровете кой – крив, кой – прав по

...
Докато траят споровете кой – крив, кой – прав по
Коментари Харесай

Майки питат: Докато спорят за трансплантациите, кой ще спасява децата ни?

Докато траят разногласията кой – крив, кой – прав по въпроса с трансплантациите, който се разгоря през последните седмици сред Министерството на здравеопазването и Клинична база Лозенец, две български деца, чиито имена естествено резервираме в редакцията, са заплашени да не оцелеят, написа уеб сайтът „ 19 минути “.
Рязкото прекъсване на трансплантациите може да лиши освен тях, само че и други хлапета с големи здравословни проблеми от живот, до момента в който съдът реши разногласията сред възрастните на високи позиции – министри и бордовици. Защото хирурзите са с вързани ръце. Много по-добрият вид беше първо да се реши какво се случва с децата, а по-късно да се вземат крути ограничения.

„ В момента не е ясно какво се случва и със незабавните случаи като упоменатите 2, за които решението е въпрос на броени дни, и с не толкоз незабавните, които имат не доста по-широкия небосвод от седмици до няколко месеца. Дали те не престават лекуването си в чужбина и кой обезпечава финансирането за това? “, написа още медията.
Справка на „ 19 минути “ демонстрира, че това излиза много скъпо. При междинна цена в България от 70 000 лева./35 000 евро, в другите страни котировките са следните съгласно интернационален отчет:
Съединени американски щати $163 438
Бразилия $89 066
Италия 77 475 евро
Франция 850 515 евро
Финландия 141 768 евро
Швейцария 118 457 шв.франка
Германия 55 000 евро
Има обаче и доста спомагателни разлики за превозване на дете и родител и престоя им в клиниките, които могат да усилят двойно сметката.
Освен това междинните цени доста постоянно не са показателни, защото изключително тежките случаи могат да вдигнат котировката в пъти, а от време на време и в десетки пъти. Само за образец, в Бразилия да вземем за пример максимумът е 690 000, което е близо 8 пъти повече от междинното равнище.
А, в случай че непознати клиники имат интерес да притеглят клиенти и да им е неловко трансплантации да се вършат в България? Докато търсим отговор на този въпрос, майките на към този момент трансплантираните сполучливо направиха своя група във Facebook. В нея има 24 дами с персоналните им истории. Интересно е да види – погледнете на Трансплантирани и оперирани деца в болница Лозенец.

Ето историята на Теодора Тенчева от през днешния ден (без редакторска намеса):

„ Здравейте! Аз съм Теодора Тенчева и съм майка на Виктория Тенчева!

Честно казано ми е мъчно да стартира...при нас нещата се случиха инцидентно.Минахме през доста съществени и тежки моменти.Чувах думите " няма по какъв начин да се оправи "... " не може в България "...и още сходни.

За един родител това е грубо.За едно дете е грубо.Никой не заслужава да чуе сходни смразяващи думи изключително едно дете.Да виждаш в погледа му по какъв начин " чете ", схваща и слуша сред редовете всички доктори.После те поглежда...после разпитва.Многобройните прегледи при разнообразни експерти...лежането по лечебни заведения...и отново тези очички,които те гледат по този начин въпросително и уплашено.

Пак ще го кажа...НИКОЙ не го заслужава и на никой не го поисквам!

Има обаче едни ХОРА (не инцидентно са основните букви), има едни ЛЕКАРИ (пак не е случайно)...и знаете ли,че те са в България?!

Аз благодаря на Господ,че даде шанса на моето дете и на нас като родители да се срещнем с тях и да забележим оня лъч вяра,за който всеки родител на болно детенце мечтае!

Това са ХОРАТА - ЛЕКАРИ от Болница ЛОЗЕНЕЦ!

Да, те, тези които в последно време ги изкарват надали не убиици...как може...как не ги е позор всички тези...нямам епитет...как може да обвиниш такива СВЕТИЛА в такива чудовищни постъки???

Професор СПАСОВ, доцент УЗУНОВА, всички лекари, реаниматорите,сестрите, какичките (така нричаше моето детенце специализантите) те са СПАСИТЕЛИ!

Те избавят детски животи!

Те успокояват обезпокоени и плачещи от тъга родители!

Те дават вяра,там където никой различен не може да даде!

Те основават оня " мост " с непознати лекари,който всички други лечебни заведения отхвърлят и подвигат негативно плещи!

Болница ЛОЗЕНЕЦ, Професор СПАСОВ, доцент УЗУНОВА, всички лекари, реаниматорите,сестрите и специализантите ТРЯБВА да останат и да не престават да избавят децата на България тъй като ТЕ имат потребност тъкмо от ТЯХ!

Хора,няма други като тях!

Ще кача фотография на моето момиченце, на което помогнаха...а помогнаха и на мен тъй като отново ще кажа...те са ХОРА със огромни СЪРЦА!

Днес моето момиченце приключи първи клас и аз им благодаря с цялото си сърце и душа за това,че й помогнаха да бъдем там,да сме здрави и да се усмихваме!

Ние сме с Вас и ще Ви подкрепим колкото и където би трябвало!

от Теодора Тенчева, гр. Пловдив “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР