Докато тенис турнирите под егидата на ATP и WTA бяха

...
Докато тенис турнирите под егидата на ATP и WTA бяха
Коментари Харесай

Тенисисти негодумат, че допинг проверките продължават и в условията на пандемия

Докато тенис шампионатите под егидата на ATP и WTA бяха прекъснати поради пандемията от ковид, инспекциите за допинг на играчите не престават. Американската тенисистка Алисън Риск беше тестване на 14 март съгласно нормалната процедура за извънсъстезателен допинг надзор. Това обаче не се хареса на нейния брачен партньор и някогашен състезател Стивън Амритрей, който написа в “Туитър”.

“Глобална пандемия, изключително състояние в Съединени американски щати и Флорида, анулирани шампионати, самоизолация и внезапно допинг надзор в домашни условия, по какъв начин да се пази човек? Спрете ги и плащайте на хората, които вършат тестванията. Подновете ги, когато идващият шампионат бъде доказан!”

Неговата позиция бе утвърдена и от друга американска състезателка - Никол Гибс, която написа в обществената мрежа: “Да, тъкмо по този начин. Това е взривоопасно нарушаване против здравето в миг, в който ни споделят какъв брой значимо е общественото разграничаване.”

Алисън Риск беше една от най-често тестваните за допинг тенисистки през 2019 година с 28 инспекции (14 по време на шампионати и 14 в извънсъстезателен период).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР