Докато текат строителните дейности в южното платно на бул. Хаджи

...
Докато текат строителните дейности в южното платно на бул. Хаджи
Коментари Харесай

Кметът провери ремонта на важен булевард, вижте новините

Докато текат строителните действия в южното платно на бул. „ Хаджи Димитър “, придвижването в северното ще бъде в двете посоки. Това стана ясно след днешната ревизия на кмета Здравко Димитров на ремонтирания сектор от булеварда, оповестиха от общината.

Заедно с него бяха районният кмет на „ Южен “ Костадин Язов, шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов и представители на компанията реализатор на ремонта. Очаква се през идната седмица да се направи организация и да се пусне двупосочното придвижване в северното платно.


„ Така ще разтоварим трафика по „ Пещерско шосе “, разяснява кметът. По време на инспекцията беше решено още на съответни места по бул. „ Хаджи Димитър “ да се търсят разновидности за разширение на габарита, да вземем за пример завоят към ул. „ Лерин “.

„ Ще търсим способи едната лента на бул. „ Копривщица “, след завоя на жп прелеза на „ Пещерско шосе “, да излиза непосредствено на бул. „ Христо Ботев “ – след Коматевския възел. В този сектор бул. „ Копривщица “ е 3-лентов, придвижването по две от лентите ще се резервира.

Третата ще свържем с бул. „ Христо Ботев “, разяснява шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов и добави, че това ще стане благодарение на полицията, която да контролира трафика на прелеза.

Ремонтът на булеварда започва при започване на септември, цената му е 4,5 млн. лева, а упованията са до края на годината да бъде приключен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР